Mégis lesz ünnepség a Hősök terén?

Budapest Portál
2004.04.07. 16:57
A Várostervezési és Városképvédelmi Bizottság szerdai ülésén a bizottság döntött a Miniszterelnöki Hivatal által benyújtott EU csatlakozási rendezvények közterület-használati engedélyeiről is. Eszerint ünnepségek lesznek a Roosevelt, a Kossuth és a Jászai Mari tér mellett a Szabadság-, az Erzsébet- és a Lánchídon, a Széchenyi és a Bem rakparton, a Clark Ádám tér és az alagút előtt. Az Andrássy útnak az Operától a Dózsa György útig terjedő részén, a Pázmány Péter sétányon, a Felvonulási térnek a Műcsarnoktól a Damjanich utcáig tartó szakaszán, valamint a városligeti tó két oldalán lévő betonozott területen.

A Miniszterelnöki Hivatal a már engedélyezett 13 helyszín mellett a Hősök tere díszburkolatán egy hétszáz négyzetméteres színpadra, VIP dobogóra, kivetítőkre, valamint a televíziós közvetítéshez szükséges területre is engedélyt kért.

Ez azonban egy korábbi határozat szerint aggályos, mert a Hősök tere közterület-használatáról és rendjéről szóló fővárosi rendelet értelmében az ünnepi és protokolláris használat esetén legfeljebb 20 négyzetméter alapterületű építmény engedélyezhető. A bizottság ezért úgy határozott, hogy az április 20-i rendkívüli közgyűlés dönt a kérdésről.