Miklós
-7 °C
2 °C

Nem állítanak szobrot Móricznak a körtéren

MTI
2004.05.05. 13:20
Elutasította a Móricz Zsigmond körtéren felállítandó Móricz-szobor tervét a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága. A testület egyhangúlag határozott arról is, hogy pályázatot kell kiírni a szoborra és annak helyszínére is.

A Móricz-szobor felállítását a múlt hónapban a XI. kerületi önkormányzat és a főváros kulturális bizorrságai is támogatta. A Varga Imre szobrász által 1979-ben készített egész alakos bronz szobor az író szülőhelyén, Tiszacsécsén áll. A kompozíció másolatának tízmillió forintos elhelyezési költségét fele részben a főváros és a XI. kerületi önkormányzat fizetné. A szobrot az író születésének 125. évfordulója alkalmából állítanák.

A városképvédelmi bizottság szerint azonban a teret csak pályázati úton lehet fejleszteni, a szobor elkészítésére pedig pályázatot kell kiírni. A képviselők tájékoztatása szerint a jövő hónapban már csak akkor lehetne a 2,2 méter magas szobrot felállítani a téren, ha a Fővárosi Közgyűlés elé kerülne a kérdés, és a testület támogatná a javaslatot.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.