Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Augusztustól működhet a Gellért téri Forrásház

MTI
2004.05.24. 15:30
A Gellért téri Forrásház ivókútjából legkorábban július végén folyhat víz - derült ki a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának hétfői ülésén. A 4-es metró budai felszíni rendezésének részeként tavaly márciusban építési engedély nélkül készült el a főépítészi iroda által szorgalmazott Gellért téri Forrásház. A BKV DBR Metro Projektigazgatóság által bonyolított negyvenmillió forint értékű beruházás hónapokkal később, utólag fennmaradási, illetve közterület-használati engedélyt kapott.

A főváros gyógyvizeit szimbolizáló Zsolnay-porcelán ivókútból elkészülte óta nem folyik víz. Gulyás László, a projektigazgatóság vezetője néhány hete az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a vízügyi szakhatóság nem ért egyet azzal, hogy gyógyvíz folyjon a kútból. A Fővárosi Vízművek Rt. munkatársa a bizottság ülésén tudatta, ha a közgyűlés június végén jóváhagyja azt a szerződést, amely alapján a cég üzemeltetné a kutat, akkor egy hónap alatt megteremtik a működtetés feltételeit. Megjegyezte, hogy a forráskútból elfolyó víz árát tartalmazza a budapesti vízdíj mértéke.

A főpolgármesteri hivatal közműrészlegének munkatársa elmondta, ha ivóvíz folyik a kútból, annak 12 órás működés esetén évi kilencmillió forint, egész napos üzemelésnél 11 millió forint lenne a költsége. Gyógyvíz esetében ugyanez az ár 29, illetve 31 millió forint lenne.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!