Nem kötöttek szerződést az MTI fotószékházára

InfoRádió
2004.07.02. 09:34
Két hónappal az eredményesnek minősített árverés után sem kötötték meg a szerződést az MTI I. kerületi, Naphegyen álló korábbi fotóépületének eladására. Az InfoRádió úgy értesült, hogy a félmilliárdos pályázat mindkét résztvevőjével kapcsolatban aggályok vetődtek fel.

A tárgyalások folyamatban vannak, ennél többet nem mondhatok - közölte az InfoRádióval az Magyar Távirati Iroda felügyelő bizottságának elnöke. Bohucz István mindössze annyit árult el, hogy az április 29-i árverés mindkét résztvevőjével kapcsolatban aggályok merültek fel. A bizottsági elnök nem kívánta kommentálni az InfoRádiónak azt az értesülését, amely szerint a pályázaton nyertes cég - amelyet egyébként a székház megvétele érdekében alapítottak -, az árverés napján még nem volt bejegyezve a cégbíróságon.

A Naphegyen elhelyezkedő, kitűnő panorámával rendelkező egykori fotó-épületet bruttó félmilliárd forint kikiáltási áron hirdette meg az MTI. A második, április 29-i árverésen talált vevőre az ingatlan. Vas Éva, az MTI Rt. gazdasági igazgatója az InfoRádiónak az árverés után elmondta, hogy a pályázat eredményes volt. Ám sem a vevőről, sem a vételi összegről nem kívánt elárulni semmit a két hetes határidőn belül, ameddig a szerződést megkötik a majdani tulajdonossal. Az árverés óta két hónap telt el, de a távirati iroda vezetése a továbbra sem kíván tájékoztatást adni az ingatlan eladásáról. Vincze Mátyás, az MTI Rt. külföldön tartózkodó elnöke korábban azt közölte, hogy a szerződés megkötése után nyilatkozik az ingatlan eladásának részleteiről.

A Lisznyai utcai 3500 négyzetméteres, négy plusz egy szintes ingatlan korábban az MTI fotóarchívumának adott helyett, ahol több mint 12 millió negatív kockán őrizték a közelmúlt képeit. A huzatos, beázó helyiségekből nemrég elköltözött a fotótár, így a kihasználatlan épületet meghirdethette az egyébként nehéz pénzügyi helyzetben levő MTI.