A MSZP-frakció nem akar drasztikus parkolásidíj emelést

MTI
2004.07.20. 13:55
A fővárosi MSZP-frakció nem szavazza meg, hogy januártól 240-ről óránkénti 600-800 forintra dráguljon a parkolás, illetve, hogy megtiltsák a bicikliszállítást a fogaskerekűn - nyilatkozta a képviselőcsoport vezetője. Gy. Németh Erzsébet az MTI-nek kedden elmondta, hogy az évek óta változatlan díjakat természetszerűleg némileg muszáj emelni, ám ennek nagyságáról még nem alakították ki álláspontjukat. Az azonban biztos, hogy ilyen mértékű emelésről szó sem lehet.

Gy. Németh Erzsébet károsnak, elfogadhatatlannak tartja azt, hogy a főpolgármesteri hivatalból a politikai döntést megelőzően "mindenféle hivatalnoki elképzelések" járták be a sajtót. A frakcióvezető leszögezte, jó lenne, ha a főpolgármester és a főjegyző "nagyobb fegyelmet, rendet tartana" a főpolgármesteri hivatalban.

Gy. Németh Erzsébet meglepőnek tartja a főpolgármesternek azt a múlt pénteki bejelentését, miszerint ősszel javaslatot nyújt be a közgyűlésnek arra, hogy a sportbiciklizés természetkárosítása miatt" tiltsák meg a fogaskerekű szerelvényein a kerékpárok szállítását. A szocialista politikus közölte: számukra elfogadhatatlan ez az ötlet, ezért biztosan nem fogják megszavazni a közgyűlésben. Szerintük kerékpározni éppen hogy a friss, tiszta levegőjű erdőkben és nem a forgalmas fővárosi utakon kellene.