Aláírták a villamos-szerződést

MTI
2004.07.30. 15:00
Aláírta a Nagykörútra tervezett 40 villamos szállítására vonatkozó szerződésmódosítást a BKV Rt. és a Combino Budapest Consortium pénteken Budapesten; az új Siemens-villamosok összességében 13 millió euróval olcsóbban, 136 millióért érkeznek Budapestre 2006-tól - közölte a BKV Rt. kommunikációs főosztályvezetője az MTI-vel.

"A Consortium és a BKV Rt. július 30-án aláírta a Nagykörútra tervezett új villamos járműparkjának szállítására vonatkozó szerződésmódosítást. Ezzel az elmúlt félévben keletkezett akadályok elhárultak az elől, hogy 2006-ban és 2007 tavaszán - az új járművek érkezésének sorrendjében - a 4-es, 6-os villamos teljes járműparkját a lehető legkorszerűbb, Budapest arculatához méltó villamosok váltsák fel" - áll Vitéz Ágnes közlésében.

A főosztályvezető hozzáteszi: a szerződésmódosítás aláírásával jogszerűen és mindkét fél számára kötelezően rögzítették, hogy a 40 villamos és a kapcsolódó szolgáltatások költsége 149 millió euróról 136 millióra csökkent és a partner a szerződés keretein belül a BKV Rt. szállítási késedelemből adódó kárait is megtéríti.