Piroska
-10 °C
1 °C

Demszky összeférhetetlensége a közgyűlés előtt

MTI
2004.08.31. 11:24
A nyári szünetet követő első Fővárosi Közgyűlésen a közbeszerzési bizottság feloszlatására vonatkozó főpolgármesteri javaslat tárgyalását az ellenzékiek annak "rosszízű" jellege, a szocialisták az indítvány "stílusa, illetve stílustalansága" miatt vetették el. A főpolgármester nevében eljáró Atkári János pénzügyi helyettes azzal indokolta a bizottság feloszlatását, hogy az nem tárgyalt meg egy hatáskörébe tartozó kérdést.

Egyhangúlag napirendre vette a közgyűlés viszont Kupper András Fidesz-MKDSZ frakcióvezető azon javaslatát, amelyben összeférhetetlennek tartja a főpolgármesteri és az európai parlamenti képviselői funkciót. A fideszes politikus előterjesztése rögzíti, hogy a polgármesterek jogállásáról szóló hatályos törvény szerint a polgármester néhány szellemi (például oktatói) tevékenység és országgyűlési képviselői megbízatás kivételével nem létesíthet munkavégzésre irányuló jogviszonyt.

A képviselő azzal érvelt, hogy mivel az EP-parlamenti képviselői tisztség nem azonos az országgyűlési képviselői tisztséggel, összeférhetetlenség van Demszky Gábor két funkciója között. A frakcióvezető indítványozza annak közgyűlési kinyilvánítását, hogy az önkormányzati törvény alapján Demszky Gábor összeférhetetlenségi helyzetbe került.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!