Befektetői pályázatot írnak ki a Rudas fürdőre

Népszabadság
2004.09.07. 07:35
Csaknem egyéves huzavona után előrelépés történhet a rendkívül lerobbant Rudas fürdő fejlesztése ügyében - írja a Népszabadság. A főváros megadta elvi hozzájárulását ahhoz, hogy a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vagyonkezelési pályázatot írjon ki a létesítményre. A javaslat szerint, ha sikerül pályázati úton befektetőt találni, és vele aláírni a vagyonkezelői szerződést, a városháza lemond a fürdő ingyenes használati jogáról, előbb azonban nem - jóllehet ezt évek óta szorgalmazza a KVI.

A frekventált, világörökségi területen található Rudas igen rossz műszaki, esztétikai állapotban van. Fővárosi támogatásból és a Széchenyi-terv-pályázaton korábban elnyert apanázsból megkezdték a legrosszabb állagú török kori fürdőrész újjáépítését, ezért áprilistól nem látogathatja a közönség a létesítményt.

A napilap szerint az épület teljes felújítására és fejlesztésére azonban sem az államnak, sem a fővárosnak nincs pénze, ezért pályázati úton kell befektetőt keresni. A részletes megállapodástervezet - amelyet a kabinet jóváhagyása után kezdenek kidolgozni - jövő tavaszra kerülhet a Fővárosi Közgyűlés elé, és 2005 második felében megköthetik a vagyonkezelői szerződést, feltéve, hogy sikerül a majdani pályázaton befektetőt találni.