Zsuzsanna
-2 °C
7 °C

Demszky bízik a Gyurcsány-kormány plusz egy forintjában

MTI
2004.09.24. 14:51
Demszky Gábor főpolgármester pénteken Budapesten kijelentette: bízik "az újkormány józanságában", abban, hogy segítségével nemcsak a fővárosi utakat, hanem a BKV-hálózatot is tovább tudják korszerűsíteni.

Demszky Gábor utalva arra, hogy egy európai városhoz európai színvonalú közlekedés illik, közölte: az önkormányzat "a kormány ígéretével a zsebében" felgyorsítja útfelújítási programját.

Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a kormány a jövő évi költségvetésben rögzítse: minden önkormányzati egy forinthoz ugyanennyit tesz hozzá. "Erről mindenképpen tárgyalni fogok Gyurcsány Ferencminiszterelnök-jelölt úrral". A kormány plusz egyforintos támogatására még májusban tett ígéretet Medgyessy Péter miniszterelnök, tette hozzá.

Demszky Gábor közölte: jövőre az önkormányzat a fővárosi utak 5százalékát és a hidak, felüljárók 3 százalékát kívánja felújítani. Egy évben ugyanis ennyi viselhető el nagyobb forgalmi fennakadás nélkül. Az útfelújításra tervezett 12,9 milliárd és a hídfelújítás 3,8 milliárdforintos költségének felét az államtól reméli a főváros. Ez az összeg négyszer több az ideinél.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.