Vizsgálat a Szent István Kórház lemondott vezetése ügyében

2004.10.10. 14:12
Az InfoRádió úgy értesült, hogy a főpolgármesteri hivatal azonnali vizsgálatot indít a Szent István Kórház lemondott vezetése ügyében, mert kiderült: távozásuk 40 millió forintba került az intézménynek. A távozó csoporton belül nemcsak orvosok, hanem titkárnő, és sofőr munkatársak is szerepelnek, mint akik jelentős végkielégítést vettek fel.

Mint arról az InfoRádió beszámolt a kórház akkor került reflektorfénybe, amikor a fővárosi önkormányzat visszahívta igazgatóját, Molnár Lajost. Az ügyben a Fidesz és az MSZP együtt szavazott, ám a szocialisták a napokban bejelentették: Kupper András, az igazgató távozását legvehemensebben szorgalmazó fideszes politikus félrevezette őket. Ezért Kupper Andrásnak távozni kellett a kórházat felügyelő tanács éléről, de a hír az intézmény megmaradt vezérkarát is felzaklatta: négy napja bejelentették, hogy testületileg lemondanak.

Tiba Zsolt főjegyző az InfoRádiónak elmondta, hogy a hozzá a hétvégén munkaidőn túl eljutott információkra tekintettel hétfőn azonnali vizsgálatot indít annak feltárására, hogy pontosan mennyibe került a lemondás a kórháznak, és hogy a távozók felveszik-e az említett összeget, s ha igen, azt jogszerűen teszik-e.