A kerékbilincses rendelet visszavonását kérik

MTI
2004.11.08. 12:06
A két hete elfogadott parkolási rendeletének megváltoztatását, a korábbi szabályozás visszaállítását kezdeményezte a fővárosi önkormányzatnál a II. kerületi képviselő-testület - közölte a városrész polgármestere. Horváth Csaba (MSZP) az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a főváros új szabályozása szerint ezután a közterület-felügyelők Budapesten bárhol kerékbilincset rakhatnak azokra az utókra, amelyek KRESZ-szabálysértést követnek el. Korábban kerékbilincset csak a várakozási övezetben alkalmazhattak a közterület-felügyelők.

A szocialista politikus leszögezte, a kerület jogszerűtlennek tartja ezt a fővárosi szabályozást. Hozzátette: mivel a parkolási kérdésekben a törvény szerint a főváros dönt, ezért a kerület álláspontja semmire nem kötelezi a fővárosi önkormányzatot.

Latorcai Csaba (MKDSZ) kerületi képviselő elmondta, indítványát elfogadva, ellenszavazat nélkül határozott úgy a kerületi testület, hogy álláspontjának módosítására kéri a fővárost. A helyzet abszurditására példaként megjegyezte, hogy vannak olyan helyek a kerületben, például a Henger utcában, ahol autóval a zebra mellett felfestett parkolóhelyen fizetni kellene a várakozásért, miközben a KRESZ tiltja e helyen a megállást.