Nem döntöttek a margitszigeti sportuszoda bővítéséről

MTI
2004.12.06. 14:27
A margitszigeti uszodabővítéshez szükséges tulajdonosi hozzájárulásról szóló döntését egy héttel elhalasztotta hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet. Kormánypárti politikusok szerint még több fontos kérdést tisztázni kell a tulajdonosi engedély kiadásához, amit ezek után várhatóan december 16-án megadhat a Fővárosi Közgyűlés.

A 2006-os úszó-Eb rendezéséhez szükséges medencebővítés érdekében a főváros szakbizottságai korábban már egyetértettek azzal, hogy megszüntessenek egy ivóvízkutat. A Nemzeti Sporthivatal által szorgalmazott létesítmény-fejlesztéshez egyebek mellett 64 fa kivágását és egy új csatorna építését célzó javaslatot is benyújtottak. A fák kivágását nem támogatta a városháza környezetvédelmi ügyosztálya és ezt a javaslatot nem is terjesztette elő a szakbizottsághoz.

A szocialista Vajda Pál és Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettesek által jegyzett közgyűlési előterjesztésből kitűnik az is, hogy a jelenlegi uszoda, északi irányú bővítése után, az egykori kertmozi helyén lévő kalandparkig elérne. A fővárosi főépítész elutasítva a további fejlesztést, a létesítmény lefedését, egyebek mellett a parkosítás növelését, az ásványvízüzem kitelepítését, a buszjárat sűrítését, az Árpád híd pesti és budai hídfőjében P + R parkolókat javasolt.