A fővárosi főjegyző szerint Schneller marad a főépítész

Index/OS
2005.01.31. 17:32
"Az elmúlt néhány napban több híradás jelent meg arról, egyes, meghatározott politikai erők támogatását élvező kerületi polgármesterek támadják Schneller István fővárosi főépítészt, sőt aláírásokat gyűjtenek ezen munkatársam elmozdítása érdekében" - írja az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében Tiba Zsolt. "Fővárosi főjegyzőként, a Főpolgármesteri Hivatal vezetőjeként az üggyel kapcsolatban nincs más tennivalóm, mint unalomig ismételni, miszerint remélem, hogy ilyen aláírásgyűjtés nem történik, felterjesztés nem érkezik, de ha mégis: nincsen az a politikai erő, párt, amelynek akár budapesti, akár kerületi vagy országos vezetője, kerületi politikusa bárkit is eltávolíttathatna a Főpolgármesteri Hivatalból".

Mint Tiba írja, "politikus politikussal mérje össze az erejét és felejtse el a köztisztviselők zsákmányként kezelésének még az ötletét is. Schneller István főépítész és - feltéve, hogy munkáját megfelelően ellátja - belátható ideig az is marad. Ha valaha is felmerült volna az elválás gondolata, az bizony azonnal elszállt volna egy ilyen politikai fellépés hírére. Amennyiben viszont a támadássorozattal a főépítész megerősítését tűzték ki célul, úgy elismerem, hogy kifejezetten sikerrel jártak".

Mint azt az Index is megírta, a fővárosi főépítész leváltását követeli tucatnyi peremkerületi szocialista polgármester, mert véleményük szerint Schneller István fejlesztésellenes. Az InfoRádió értesülése szerint Demszky Gábor korábban tervezte a leváltást, ám a szocialista kezdeményezés miatt egyelőre elállt tervétől.