Miklós
-7 °C
2 °C

A héten elfogadhatják a fővárosi költségvetést

MTI
2005.02.21. 15:04

A korábbi évektől eltérően nem márciusban, hanem várhatóan már ezen a héten csütörtökön elfogadja éves költségvetését a fővárosi önkormányzat, közölték koalíciós képviselők hétfőn.

Még zajlanak a koalíciós egyeztetések, eddig működési többletigényként 4 milliárd forint körüli pluszról tárgyalnak mintegy 400 milliárd forintos büdzséből.

A szocialisták főként a BKV-ra, az utak felújítására és a köztisztaságra kívánnak több pénzt fordítani. Egyebek közt forrást biztosítanának még a városligeti kamerarendszerre, a cigányház működésére, sportrendezvényekhez, az idegen nyelvű oktatás színvonalának javítására, kulturális célokra és parkfenntartásra. Fejlesztésekre 3 milliárd forint többletigényt szorgalmaznak.

Mindkét párt támogatja, hogy a közterület-felügyelők 250 millió forinttal több pénzt kapjanak plusz létszámra. Ebből a pénzből azonban a tervezett száz személy helyett csak ötvenet tudnak felvenni. A köztisztaság javításához a szocialisták 250 millió forinttal, az SZDSZ két tételben 700 millió forinttal adna több pénzt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.