Pénteken ismét kinyit a fővárosi műjégpálya

MTI
2005.03.03. 15:29

Pénteken délutántól a hideg idő végéig ismét kinyit a városligeti műjégpálya. Bartha László, az intézmény megbízott igazgatója elmondta, hogy hűtés nélkül üzemelnek majd mindaddig, míg nem olvad a jég. Közölte, hogy a rendkívüli nyitva tartás alatt a hétköznaponkénti 350 forintos belépődíj lesz érvényes hétvégenként is, a szezonban szokásos 700 forint helyett.

Az igazgató tudatta, hogy a múlt évhez hasonlóan idén sem lehet majd májustól csónakázni a betonteknőben. Tavaly a hűtési csőrendszer javítása, idén az augusztusban kezdődő rekonstrukciós munkálatok miatt. Az 5 milliárd forintos felújítás teljes költségére ugyan nincs pénz, de a jeget készítő technológiai épülethez 900 millió forintot adott a fővárosi önkormányzat.

Bartha László a hétfői szezonzárás kapcsán közölte, a magas energiaköltség miatt nem tartanak tovább nyitva. A hűtéshez szükséges áramért ugyanis akkor is a félhavi villanyszámlájuknak megfelelő (6 millió forint) lekötési díjat kellene fizetniük, ha csupán egy-két napig tartanának nyitva a beköszöntő jó idő miatt. A nyitvatartás meghosszabbítását Katona Kálmán, a fővárosi MDF-frakció nevében kezdeményezte Demszky Gábornál.