Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Egységes parkolási szabályokat akar az MDF

MTI
2005.03.24. 11:41
Országos szintű tanulmány elkészítését, majd ezt követően a parkolási rendszerek működtetésének egységesítését elősegítő jogszabály megalkotását javasolja a kormánynak Pettkó András MDF-es képviselő. A politikus budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a témában csütörtökön nyújtott be határozati javaslatot az Országgyűlésnek.

Az ellenzéki politikus kifejtette, a parkolás országos szintű probléma, és a fővárosban sem jelentenek megoldást a koncepció nélküli módosítások. Mint mondta, a parkolóhelyeket üzemeltető cégek évi több milliárd forintos bevételéből az önkormányzatok csak morzsákat kapnak, és követhetetlen a bevétel útja, ezért felül kellene vizsgálni a pénzügyi kérdések körét, különös tekintettel a befolyó bevételek visszaforgatására a parkolási infrastruktúrába. Érthetetlennek nevezte, miért nem az önkormányzatok üzemeltetik a nyereséges parkolási rendszereket.

Kérdésére válaszolva elmondta, az országos tanulmányban azt kellene felmérni, hány településen van fizető parkolási rendszer, valamint hogy kik, milyen szabályok szerint és milyen tarifákkal üzemeltetik azokat.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.