Épül a Rác fürdő hotelje

Népszabadság
2005.04.19. 07:24
Hétfőn elkezdődött az ország első ötcsillagos wellness-szállodájának építése: a tavaly bezárt Ráckert földjébe került a Kempinski Hotel & Spa RÁC alapköve - írja a Népszabadság. A törökfürdőhöz csatlakozó 55 szobás luxushotel megépítéséről hetven éve született meg az első terv, a vendégeket jövő ősszel fogadja a szálloda.

A teljes beruházás hétmilliárd forint lesz, amiből mindössze tíz százalék az állami rész. A szállodaépítést és fürdőfelújítást tartalmazó első ütem megvalósításához 750 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a kormány - mondta Kolber István tárca nélküli miniszter. Demszky Gábor az alapkőletételen hangsúlyozta: a három budai törökfürdő felújítása újabb lökést ad a dinamikusan fejlődő budapesti turizmusnak. A fővárosi önkormányzat a fürdőépület használati jogát vitte be az építtető társaságba.

A Rác fürdő mellé épülő hotel üzemeltetésére az egyik legjobb partnert találták meg, a világhírű szállodalánc, a Kempinski tíz éve épült pesti hoteljét legutóbb is a világ legjobbjai közé választották. A beruházás megtérülése igen lassú, összesen tizenöt év lehet.