A fővárosi MSZP nem támogatja az Észak-pesti Kórház eladását

MTI/Index
2005.05.18. 11:01

A fővárosi szocialisták támogatják a XV. kerület egészségügyi fejlesztését, azt az indítványt, hogy az Észak-pesti Kórház beruházásának lebonyolítását a kerület valósítsa meg.

Gy. Németh Erzsébet, a fővárosi önkormányzat MSZP-frakcióvezetője az MTI-nek szerdán elmondta, ragaszkodnak ahhoz, hogy a kincstártól a főváros és a kerület közös tulajdonába került kórház területén csak egészségügyi-, szociális- és idősellátás legyen. Azt teljességgel elfogadhatatlannak tartják, hogy más célra, például lakóparkként hasznosítsák a területet.

A szocialista politikus közölte, hogy a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén támogatni fogják azt a javaslatot is, hogy a XV. kerület átvegye a fővárostól a szakrendelő működtetését. Hozzátette, azt remélik, hogy más kerületekhez hasonlóan, ahol már átadták a szakrendelőt az önkormányzatoknak, a XV. kerületben is színvonalasabbá válhat így a betegellátás, mint történt a XI.-ben.

Az Észak-pesti Kórház ingatlanaival kapcsolatban három hete röppent fel a hír, hogy a kerület állítólag harmincmillió forintos áron tartja nyilván a komplexumhoz tartozó ezer négyzetméteres szecessziós villát, és értékesíteni akarja az ingatlanokat.