Ambrus
-7 °C
3 °C

Ötszáz hajléktalan kerül utcára Budapesten

Népszabadság
2005.05.24. 07:10
Hamarosan ötszáz hajléktalan kerül teljesen kilátástalan helyzetbe: ellátásukról május végétől nem tud gondoskodni a budapesti Vöröskereszt, miután a VII. kerületi Damjanich utcai helyiségeit az állam döntésének értelmében át kell adnia a Magyar Katolikus Egyháznak - értesült a Népszabadság.

Cserehelyiséget azonban sem az állam, sem a főváros, sem a helyi önkormányzat nem biztosít. Hogy ez kinek a feladata lenne, arról jelenleg is folyik a vita az érintettek között. A Vöröskereszt szerint mindez leginkább Erzsébetváros kötelezettsége, hiszen a kerület és a humanitárius szervezet között 1993-ban megkötött ellátási szerződés a mai napig érvényben van. A VII. kerület szerint viszont a fővárost 350 millió forinttal kártalanította az állam, lépnie tehát a fővárosnak kellene.

A humanitárius szervezet segítség híján képtelen gondoskodni a leginkább rászorulókról, akik így ételosztás és nappali melegedő híján végleg az utcára kényszerülnek, melynek súlyos következményei lesznek - nyilatkozta a napilapnak a szociális intézmény vezetője, Nierner Istvánné. Tavaly május óta számos kormányzati és önkormányzati hivatalhoz fordultak, megértésen kívül azonban segítséget eddig egyiktől sem kaptak.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!