Miklós
-7 °C
4 °C

Fidesz: a BKV vezetőinek távozniuk kell

MTI
2005.07.01. 12:06
A fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője szerint távoznia kell a BKV Rt. vezetésének. Kupper András a pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a cégnek be kell tartania a szakszervezetekkel aláírt kollektív szerződést, az ezzel járó költségnövekedést pedig a fővárosnak kell kifizetnie.

Kupper elmondta, a BKV jelenlegi állapota egyértelműen "a menedzsment teljes inkompetenciáját jelzi", a jelenlegi cégvezetés alkalmatlan arra, hogy a problémákat megoldja. Kiemelte, hogy a BKV-dolgozói sztrájkra készülnek azért, mert a cég menedzsmentje nem hajlandó betartani azt a kollektív szerződést, amelyet a szakszervezetekkel aláírtak tavaly. A cég tavasz óta nem vezette be a dolgozóknak járó pihenőidő-bővítést.

Nincs sztrájkhelyzet a BKV-nál, s a szakszervezetek sem jelezték, hogy sztrájkolni kívánnának a cégvezetés és a köztük zajló munkajogi vita kapcsán - közölte az rt. vezérigazgatója pénteken. Aba Botond elmondta, hogy március óta tárgyalnak az érdekképviseletekkel a kollektív szerződés értelmezése miatt keletkezett véleménykülönbség rendezéséről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.