Parkosítják a városháza Károly körúti oldalát

MTI
2005.07.07. 13:28

Hétfőn megkezdheti a Főkert Rt. a budapesti városháza Károly körúti oldalán tervezett ideiglenes park kialakításával összefüggő munkálatokat, mivel megkapták a bazársor jogerős bontási engedélyét - közölte a városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes csütörtökön az MTI-vel.

A kulturális örökségvédelmi hivataltól szerdán megkapták a jogerős bontási engedélyt. Ez alapján a várhatóan másfél évig működő park kialakításának kisebb léptékű feladatait már megkezdheti a Főkert - mondta Ikvai-Szabó Imre. Hozzátette: a bazársor bontását viszont csak azután kezdhetik meg, ha megkapják az örökségvédelmi hivataltól a régi pesti városfal védelmére, az előtt felállítandó kerítés építési engedélyét. Ennek kiadására 90 napja van a hivatalnak. A főpolgármester-helyettes azonban bízik abban, hogy a két szervezet közti jó kapcsolat révén lerövidül ez az időtartam. Reményei szerint szeptemberben néhány nap alatt felállíthatják az új kerítést, s ezt követően elkezdődhet a bazársor bontása.

A szabad demokrata politikus elmondta azt is, hogy az ideiglenes parkot, amelynek kialakítására 200 millió forintot biztosított az önkormányzat, várhatóan jövő év végéig használhatják majd az emberek. Ez idő alatt eldől majd, hogy a városháza Károly körúti oldalán milyen városfejlesztés valósulhat meg. Az önkormányzat szakbizottsága jogi és ingatlanszakértőket kért fel a beruházással összefüggő kérdések vizsgálatára - jegyezte meg a főpolgármester-helyettes. Hozzátette: ősszel Budapest Szíve elnevezéssel nemzetközi ötletpályázatot írnak ki a térség építészeti koncepciójára, amely alapján meghirdethetik majd a beruházás tenderét.