A budapesti nyilvános wc-k üzemeltetőjének prémiummegvonása

MTI
2005.07.26. 19:53
Négy önkormányzati, gazdasági társaság ügyvezetőjének részben vagy egészben kifizethető múlt évi prémiuma, a csepeli szennyvíztisztító építését bonyolító, Enviroduna Kft. két ügyvezetőjének ez évi prémiumfeltételeit viszont nem fogadta el a Fővárosi Közgyűlési Tulajdonosi Bizottsága kedden.

Az Enviroduna Kft. két igazgatójának javasolt prémiumfeltételek részben a kötelező feladatokra épültek, indokolták a cég vezetőjének prémiummegvonását. Az ellenzékiek elutasító álláspontja miatt nem kapta meg a több mint 700 ezer forintos havi fizetése alapján neki járó évi 100 százalékos múlt évi prémiumát az igazgató, aki éveken át egyedül irányította a céget.

Az utcai illemhelyek működtetését végző Il-Net Kht. két ügyvezetője sem kapta meg a tavalyi 293 ezer forintos havi fizetése alapján előirányzott 150 százalékos prémiumát. Kifogás velük szemben, hogy a cég továbbra is veszteséges, egy illemhely felújítását több hónapos késéssel, csak idén áprilisban fejezték be, három meghibásodott automata illemhelyet pedig nem cseréltek ki, így csak 80 százalékos prémiumot kapnak.