Lezárták a 4-es metró alagútfúrási pályázatait

MTI
2005.11.11. 18:55

Az eredeti ütemtervet tartva pénteken lezárultak a 4-es metró alagútfúrási tenderének ártárgyalásai, ezek alapján heteken belül megtörténik az utolsó pillanatig módosult ajánlatok értékelése - nyilatkozta a BKV 4-es metró projektigazgatója az MTI-nek.

Gulyás László elmondta, hogy az alagútfúrásra pályázó hét konzorcium közül öttel folytattak tárgyalásokat. A lezárt ajánlatok végső értékelésénél az ár mellett számos egyéb tényező, például a különböző határidők is nagy hangsúlyt kapnak. Így az alagútfúró pajzs első elemének szállítási ideje, valamint a teljes alagútfúrás vállalási időpontja is mérvadó lesz az értékelésnél.

Az igazgató közölte, hogy néhány héten belül a tenderbíráló bizottság és a BKV igazgatósága elé kerülhet a végső értékelési javaslatuk. A döntéshozó testületek határozata után, várhatóan még karácsony előtt megköthetik a szerződést a tendernyertessel.

A fúrópajzs leszállításának függvényében, várhatóan a jövő nyáron megkezdődhet az alagútépítés, és a tervek szerint 2009. december végétől lehet majd utazni a nettó 236 milliárd forintért megépülő Etele tér - Baross tér közötti első szakaszon. A Bosnyák térig vezető második szakasz pedig egy évvel később készül majd el. A teljes beruházási költség mintegy 300 milliárd forint lesz.