Judit
3 °C
6 °C

Lezárták a 4-es metró alagútfúrási pályázatait

MTI
2005.11.11. 18:55

Az eredeti ütemtervet tartva pénteken lezárultak a 4-es metró alagútfúrási tenderének ártárgyalásai, ezek alapján heteken belül megtörténik az utolsó pillanatig módosult ajánlatok értékelése - nyilatkozta a BKV 4-es metró projektigazgatója az MTI-nek.

Gulyás László elmondta, hogy az alagútfúrásra pályázó hét konzorcium közül öttel folytattak tárgyalásokat. A lezárt ajánlatok végső értékelésénél az ár mellett számos egyéb tényező, például a különböző határidők is nagy hangsúlyt kapnak. Így az alagútfúró pajzs első elemének szállítási ideje, valamint a teljes alagútfúrás vállalási időpontja is mérvadó lesz az értékelésnél.

Az igazgató közölte, hogy néhány héten belül a tenderbíráló bizottság és a BKV igazgatósága elé kerülhet a végső értékelési javaslatuk. A döntéshozó testületek határozata után, várhatóan még karácsony előtt megköthetik a szerződést a tendernyertessel.

A fúrópajzs leszállításának függvényében, várhatóan a jövő nyáron megkezdődhet az alagútépítés, és a tervek szerint 2009. december végétől lehet majd utazni a nettó 236 milliárd forintért megépülő Etele tér - Baross tér közötti első szakaszon. A Bosnyák térig vezető második szakasz pedig egy évvel később készül majd el. A teljes beruházási költség mintegy 300 milliárd forint lesz.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!