A ferencvárosi MSZP nem közösködik az SZDSZ-szel

MTI
2005.12.08. 14:42

Önállóan, saját programmal indul a jövő évi önkormányzati választásokon a ferencvárosi MSZP, miután az SZDSZ nem válaszolt a párt választási együttműködési ajánlatára - közölte Bánsághi Tamás alpolgármester. Az MSZP és az SZDSZ között tavaly decemberben romlott meg a viszony, amikor Gegesy Ferenc, az MSZP és az SZDSZ közös jelöltjeként polgármesterséget szerzett kerületi vezető sorozatos hibákra hivatkozva két lépcsőben megvonta a vagyoni és beruházási területekért felelős Bánsághi Tamás alpolgármester hatásköreit.

A kerületi MSZP szerdai taggyűlésén úgy döntött: januárban önálló polgármester-jelöltre tesznek javaslatot. Bánsághi Tamás megerősítette: ő maga is a "felmerült" jelöltek között van, továbbá Tímár Gábor, a helyi MSZP frakciójának vezetője, Kökény Mihály és Pál Tibor országgyűlési képviselő. Közölte, legközelebb a parlamenti választások eredményének ismeretében vetődhet fel újra a két párt közötti együttműködés.

A sajtótájékoztatón megjelent a helyi SZDSZ frakcióvezetője, akivel két szocialista politikus az újságírók előtt éles vitát folytatott arról, ki a felelős a kialakult helyzetért. Deutsch László közölte, az SZDSZ-nek nem az MSZP-vel, hanem annak néhány "prominens képviselőjével" van problémája. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az SZDSZ is tett korábban ajánlatot az MSZP-nek, de erre ők sem kaptak választ.