Miépes képviselő a Fővárosi Közgyűlés legaktívabb szónoka

MTI
2006.01.03. 08:33

Hat óra 45 perc és 16 másodperc között szóródott tavaly a Fővárosi Közgyűlés ülésén a képviselők hozzászólási ideje - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal szervezési ügyosztálya által készített statisztikai összefoglalóból.

A havonta tartott üléseken a legtöbbször három szabaddemokrata képviselő, Ikvai-Szabó Imre, Szolnoki Andrea és Szász Domokos volt jelen. Közülük ketten, Ikvai és Szolnoki főpolgármester-helyettesként sűrűn vezették a testület üléseit.

Az ülések alig több mint felén vett rész a fideszes Tirts Tamás, (53 százalék), a független főpolgármester-helyettes, Atkári János (58 százalék) és a fideszes Ughy Attila (51 százalék). Legtöbbször, 720 alkalommal a szocialista Bihary Gábor maradt távol a szavazástól.

A legaktívabb hozzászóló Zsinka László, a MIÉP-Jobbik frakcióvezetője volt, aki összesen hat óra 45 percet beszélt. A legkevesebb ideig, 16 másodpercig Szolnoki Andrea szólt hozzá. A legtöbbször (277) Zsinka László és a fideszes Kupper András (159) szólalt fel, a legkevesebbszer pedig az ugyancsak fideszes Koltai Ildikó, aki egy alkalommal beszélt alig több mint egy percet.

Demszky Gábor az ülések 97 százalékán részt vett, hatszor szólt hozzá mintegy 19 percen át. A főpolgármester a több mint 1.600 voksolása során mintegy 1.100 alkalommal igennel szavazott.