Vilma
-7 °C
4 °C

Metróépítés - a lakók tulajdona csak az alapozásig tart

MTI
2006.01.13. 16:49

A Fővárosi Közlekedési Felügyelet múlt évi több mint egymillió ügyintézéséhez képest elenyésző, 24 volt a panaszok száma, amiből négy bizonyult megalapozottnak - közölte a szervezet igazgatója pénteken.

Pintér József egy tájékoztatón munkájuk jogszerűségét jellemezve elmondta, hogy 44 ügyük került tovább másodfokra, s csak három esetből lett peres eljárás. Hozzátette, hogy az ügyintézés során ez évtől a korábbinál nagyobb adminisztrációra, és tízmilliós nagyságrendű pluszkiadásra számítanak az új közigazgatási eljárási törvény miatt. E szerint ugyanis az ügyfeleket többször is levélben kell tájékoztatniuk beadványuk helyzetéről.

Munkájuk pozitívumaként említette az igazgató, hogy a Legfelsőbb Bíróság megerősítette azokat a határozataikat, amelyeket a 4-es metró építése kapcsán hoztak. A bíróság egyetértett a felügyelet által megszabott műszaki feltételekkel, amelyekkel a kivitelezés során garantálhatják a felszínen lévő házak biztonságát.

Az igazgató hangsúlyozta, hogy a civil panaszosok tulajdonában lévő ingatlanok nem érintettek a 17-37 méter mélységben zajló metróépítésnél. A lakók tulajdona a házak alapozásáig tart, a mélyebben fekvő földterület pedig az államé.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.