Jobboldali összefogás Budafokon és Óbudán

Index
2006.08.03. 14:11

Együttműködési megállapodást írtak alá Budapest XXII. kerületében (Budafok-Tétényben) a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséghez tartozó pártok és szervezetek, valamint a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

A megállapodás alapján a Fidesz, a KDNP, a Nemzeti Fórum, a Fidelitas, a Vállalkozók Pártja, a Kisgazda Polgári Egyesület és a Jobbik polgármesterjelöltje Szabolcs Attila, aki 1998 és 2002 között a kerület polgármestere volt. A 15 egyéni választókerület többségében a Fidesz és a Jobbik nem indít egymás ellen jelölteket, két helyen pedig közös képviselőjelöltet állítanak.

Hasonló megállapodást kötött július 26-án a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség III. kerületi szervezete a KDNP-vel, az MDF-fel és a MIÉP-Jobbik III. kerületi szervezeteivel. Így Bús Balázst - jelenlegi óbudai alpolgármestert - támogatják a polgármester választáson, ellenjelöltet nem állítanak.

Jelezte csatlakozását a megállapodáshoz a Fidelitas, a Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület, a Rómaifürdő - Telep Környezetvédő, Szabadidő és Diák Vizisport Egyesület, a Békásmegyeri Lakótelepi Egyesület, az Óbudai Cívis Klub Egyesület és a Vállalkozók Pártja. Ezzel a legszélesebb polgári választási összefogás született meg Óbudán.