Forgalomkorlátozások Dél-Budán a metróépítés miatt

2006.08.10. 17:23

Forgalomkorlátozások várhatók a 4-es metró építése miatt Dél-Budán augusztus 21-e után, megváltozik több tömegközlekedési járat útvonala is, közölte a főpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Demszky Gábor a Tétényi út mellett épülő metróállomás munkaterületén tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: részlegesen lezárják a Fehérvári út és a Móricz Zsigmond körtér egy-egy szakaszát.

A Bocskai úti állomás építése miatt augusztus 21. után megszűnik az átmenő forgalom a Fehérvári úton. A Fehérvári utat a Kanizsai és a Bocskai út közötti szakaszon teljes szélességében lezárják, várhatóan 2007 augusztusáig. A közút lezárása miatt a 41-es és a 47-es villamosok augusztus 21-27. között csak Albertfalva kitérőig közlekednek, onnan villamospótló buszok szállítják majd az utasokat.

Jelentős forgalmi változást jelent még, hogy lezárják a Móricz Zsigmond körtér egy részét is, ám a 6-os villamosokat és a 7-es buszcsaládot ez a módosítás nem érinti. Demszky Gábor a kivitelezők nevében ígéretetet tett arra, hogy mindent megtesznek a metróépítés miatt várható kellemetlenségek minimálisra csökkentése érdekében.