Katona Kálmán leadta ajánlószelvényeit

MTI
2006.08.28. 10:42

Az MDF főpolgármester-jelöltje benyújtotta a hivatalos nyilvántartásba vételéhez szükséges ajánlásait, nyilatkozta a Fővárosi Választási Iroda vezető-helyettese, Megyesné dr. Hermann Judit az MTI-nek hétfőn.

Elmondta, hogy Katona Kálmán körülbelül 9500 ajánlást adott le, ezeket rövidesen ellenőrzi a választási iroda. Hozzátette, hogy a választásra jogosultak száma alapján 7035 érvényes ajánlással válhat valaki hivatalosan is főpolgármester-jelöltté. A szakember közölte azt is, hogy Zsinka László, a MIÉP jelöltje pénteken délután egy órával a hivatali munkaidő letelte után telefonon jelezte, hogy benyújtaná ajánlásait. Erre azonban csak munkaidőben van lehetőség.

A főpolgármester-jelöltállítás határideje szeptember 8-án, délután 4 órakor jár le, az úgynevezett kompenzációs lista benyújtási határideje pedig szeptember 12. A Fővárosi Választási Bizottság eddig Demszky Gábor (SZDSZ-MSZP) és Tarlós István (független) főpolgármester-jelöltet vette hivatalosan is nyilvántartásba a benyújtott és ellenőrzött ajánlási szelvények alapján.