Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Kisebb távhődíj-emelést javasol a fővárosi szakbizottság

MTI
2006.09.04. 15:39

A városvezetés által javasolt 8,4 százalék helyett csak hat százalékos lakossági távhődíj-emelést támogatott hétfőn a Fővárosi Közgyűlés Városüzemeltetési Bizottsága; a közgyűlés csütörtökön mindkét lehetőségről szavaz majd. Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szerint akkor lehet a városvezetés által javasoltnál kisebb mértékű távfűtési díjemelésről határozni, ha ennek megvan a forrása.

Hován Gábor, a Főtáv Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy eredetileg 13 százalékos emelést javasoltak a két éve változatlan árakhoz képest. Kifejtette: az elmúlt két évben végrehajtott erőművi korszerűsítéseik teszik lehetővé azt, hogy kisebb mértékű legyen a távfűtés díjának emelése, annak ellenére, hogy a 20 százalékos gázáremelés érinti a céget is.

Közölte, hogy jövő év végére a negyedik erőművüket is korszerűsítik Észak-Budán. Ez által lehetővé válik a levegő és zajvédelmi szempontból egyaránt korszerűtlen Zápor utcai erőművük megszűntetése - jegyezte meg.

A vezérigazgató-helyettes szerint a cég számára a 8,4 százalékos díjemelés azt jelentené, hogy nem érik el a korábban tervezett üzleti eredményüket, de nem is lesznek veszteségesek. Hozzátette, hogy eredetileg szeptembertől akartak díjat emelni, ami most várhatóan novembertől valósul meg.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.