Ellenzéki obstrukció a fővárosi közbeszerzési bizottság ülésén

MTI
2006.09.06. 20:10

Meghiúsult a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának cikluszáró szerdai rendkívüli ülésén az a kormánypárti szándék, hogy még a választás előtt szerződést kössenek a IX. kerületi Közraktárak fejlesztésére kiírt tárgyalásos közbeszerzési eljárás győztesével.

A testület ülését ennél a témánál határozatképtelenné tették az ellenzékiek obstrukciójukkal. Érzékelték ugyanis, hogy kevés kormánypárti van az ülésen, ezért nem vettek részt a szavazásban és így határozatképtelenné vált az ülés.

Deák András (MKDSZ) bizottsági elnök az MTI-nek elmondta: szokatlannak tartják, hogy a kormánypártok fel akarják gyorsítani a tárgyalásos eljárást. Ez ugyanis pont azt célozza, hogy több fordulóban lehessen egyeztetni a jelentkezőkkel.

A pályázatokat szeptember elején adták be, s már 21-én eredményt hirdetne a kormánykoalíció. Az ellenzék azért sem járulhatott hozzá a döntéshozatal lerövidítéséhez, mivel a törvény szerint ezt indokolni kell. Ez pedig hiányzott - tette hozzá.

Deák András megjegyezte: "több mint érdekes", hogy a három pályázat közül kettő elnagyolt, egy pedig olyan alaposan kidolgozott, amit a pályázat benyújtására biztosított rövid határidő alatt aligha lehetett összeállítani - szögezte le. Az elnök közölte azt is, ha a főpolgármester kezdeményezi, kész még a választás előtt újabb rendkívüli ülést összehívni ez ügyben.