Városházi egyeztetés az MSZP és az SZDSZ között

MTI
2006.10.12. 20:40
Érdemi előrelépés nélkül zárult a fővárosi önkormányzat MSZP- és SZDSZ-frakciója közötti koalíciós egyeztetés csütörtökön. Lakos Imre, az SZDSZ budapesti elnöke az MTI-nek elmondta: fenntartották azt a korábbi álláspontjukat, hogy három főpolgármester-helyettesre van szükség az eddigi hat helyett. Az SZDSZ egy, az MSZP két helyettest adna.

Az SZDSZ a választások előtti egyeztetéseken kialakított álláspontját fenntartva ezúttal is 11 bizottság mellett voksolt, a korábbi 22 helyett. A szocialisták 14-15 bizottságban gondolkodnak - jegyezte meg.

Az MTI úgy tudja, hogy az SZDSZ főpolgármester-helyettesi posztját ismét Ikvai-Szabó Imre töltené be. Ő átadná a frakcióvezetői tisztséget John Emesének. Az MSZP főpolgármester-helyettesi posztjaira pályázik Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet, Horváth Csaba, Somlyódy Csaba, Steiner Pál, Bakonyi Tibor és Havas Szófia is.

Ha Molnár Gyula, mint azt kilátásba helyezte, rövidesen lemond az MSZP-s frakcióvezetői posztról, arra Hunvald György és Steiner Pál pályázik majd.