Alagút a Déli és Nyugati pályaudvar között?

MTI
2006.11.08. 20:45
A Déli pályaudvar térségét érintő fejlesztésekről, a Rác fürdő felújításáról és a fővárosi útfelújítási program jövő évi I. kerületi szakaszairól is szó esett a főpolgármester és a Várkerület polgármesterének szerdai egyeztetésén.

Demszky Gábor és Nagy Gábor Tamás a találkozót követően egyaránt úgy vélekedett, hogy a Déli pályaudvar átépítése során a magántőke PPP jellegű bevonásával fejleszthetik a térséget. A tervek közt szerepel egyebek között az is, hogy alagút köti majd össze a Déli és a Nyugati pályaudvart.

A Rác fürdő évek óta tartó felújítása során Ybl Miklós elképzelései mentén haladva, megépül egy 55 szobás szálloda is a Wellnes centrummá bővülő fürdőben. A tervek szerint 2009-ben már utasokat is szállítana a Rác fürdőtől a Citadelláig közlekedő sikló.

A fővárosi útfelújítási program részeként jövőre új burkolatot kap egyebek közt a Krisztina körút egy része, a Döbrentei és a Clark Ádám tér. A főváros az "Élő Duna projekt" keretében lépéseket tesz azért, hogy a Duna és rakpartok újra vonzóvá váljanak.