Pályáztatás nélkül adta el a Kopaszi-gátat Újbuda

MTI
2006.12.13. 15:43
Pályáztatás nélkül értékesíti a kerület legértékesebb ingatlanát Újbuda önkormányzata, és a becslések szerint ezzel legalább másfél-két milliárd forint kárt okoz a XI. kerületnek - közölték szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon Kupper András és Schneller Domonkos fideszes képviselők.

Kupper András elmondta, a képviselő-testület keddi ülésén az MSZP, az SZDSZ és az MDF-es képviselők arról döntöttek, hogy az önkormányzat eladhatja a kerület legértékesebb ingatlanának fejlesztésére létrehozott társaságban lévő üzletrészét, egyszázaléknyi rész kivételével.

Az ügy előzménye, hogy a kerület három éve 36 hektárnyi, a Lágymányosi-öbölnél fekvő ingatlant apportált egy közös társaságba, amelynek a politikusok szerint "fő tulajdonosa Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozó". "Ez az eladás verseny nélkül történik meg, tehát nem tudjuk, hogy mekkora a piaci ára annak az üzletrésznek, amelyet most Leisztinger Tamásnak adunk el" - hívta fel a figyelmet Kupper András.

Kupper közölte, jogászaik azt vizsgálják, hogy érvényesíthető-e még büntetőjogi felelősségre vonás ebben az ügyben, illetve, hogy mekkora kár érte az önkormányzatot. Hozzátette: nem Leisztinger Tamásról van szó, hanem arról, hogy az önkormányzat veszít-e bevételt vagy sem.