Pártdelegáltakat cserél az SZDSZ a fővárosi közüzemeknél

MTI
2007.03.26. 22:07

Mandátumuk májusi lejárta, illetve néhány nappal az SZDSZ országos tisztújítása előtt, számos fővárosi közműcég igazgatósági és felügyelő bizottsági pártdelegáltját cseréli le kedden a fővárosi SZDSZ - tudta meg az MTI fővárosi képviselőktől. A változtatások érintik egyebek közt a BKV, a Főtáv, a csatornázási művek, a Főkert és a Vidám Park Zrt. vezető testületeit. A változások után a BKV igazgatósági és felügyelő bizottsági elnökét is a liberálisok adják. A szocialisták várhatóan ugyanilyen lehetőséget kapnak a Fővárosi közterület-fenntartó Zrt.-nél.

A BKV-nál például igazgatósági elnöknek jelölték Tóthfalusi Györgyöt, aki a korábbi ciklusban fővárosi képviselőként az úgynevezett utcabútor tendert gondozta. Ugyancsak a BKV igazgatóságába kerülne Forró Zoltán, aki az elmúlt években Demszky Gábor kabinetfőnöke volt. Több kerületi SZDSZ-elnök kaphat megbízatást a fővárosi cégek vezető testületeiben. Köztük van például a zuglói elnök, Hillik Jenő, akit a Vidám Park, és Takács Gábor, VII. kerületi elnök és alpolgármester, akit a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. igazgatóságába jelöltek.

Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően e személyi változásokat nem a hatáskörileg illetékes szabad demokrata Ikvai-Szabó Imre és a szocialista Hagyó Miklós főpolgármester-helyettesek jegyzik, hanem az SZDSZ napokban megválasztott új fővárosi frakcióvezetője, John Emese.