Újabb felügyelő-bizottsági helyeket kap a fővárosi ellenzék

MTI
2007.06.18. 16:48

A fővárosi önkormányzat 13 gazdasági társaságában biztosított egy vagy több, összesen 22 helyet a kormánypárti többség az ellenzéknek. Hét cég felügyelőbizottságában már az áprilisi vezérigazgató-váltások idején helyet kaptak az ellenzékiek. Az önkormányzat közgyűlésében egy fős többsége van a kormánypártoknak.

Bagdy Gábor (KDNP) frakcióvezető elmondta, hogy pótkézbesítéssel hétfőn megkapták a gazdasági bizottság által kedden tárgyalandó előterjesztést. Az MSZP-s Hagyó Miklós és az SZDSZ-es Ikvai-Szabő Imre főpolgármester-helyettesek által jegyzett iratban kipontozva, név nélkül van megjelölve az, hogy az ellenzék az egyes cégekben hány felügyelő-bizottsági helyet kaphat.

A gazdasági bizottság már három alkalommal nem tudott tárgyalni erről a kérdésről, a főpolgármester-helyettesek ugyanis nem terjesztették elő javaslataikat. A testület a múlt héten a fideszes Fónagy János alelnök javaslatára, egyhangú határozatban kérte fel a főpolgármestert arra, hogy biztosítsa a bizottság működésének törvényességét, gondoskodjon arról, hogy előterjesztések kerüljenek a döntéshozók elé.