Kivizsgálják a zűrös busztendert

MTI
2008.02.13. 19:05

A BKV Zrt. felügyelőbizottsága (fb) szerdai rendkívüli ülésén Antal Attila vezérigazgató előadásában tájékoztatót hallgatott meg a használt buszok vásárlására kiírt tenderrel kapcsolatban, nyilatkozta a felügyelőbizottság elnöke. Székely Gábor az MTI-nek elmondta, hogy az fb ez ügyben hozott határozatait a tender lezárását követően hozzák majd nyilvánosságra. Megjegyezte, hogy várhatóan egy hét múlva zárul hivatalosan a tender. Amiben jelenleg nincs egy induló sem.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén kérte fel a BKV felügyelőbizottságát arra, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával teljes körűen vizsgálja ki a használt buszok vásárlására kiírt közbeszerzés körülményeit. Demszky Gábor arra kérte Antal Attila vezérigazgatót, hogy "a teljes igazságot" tárja az fb elé. Az MTI városházi információi szerint Antal Attilától kedden a késő esti órákig elhúzódó ülésén részletes tájékoztatást kért az MSZP fővárosi frakciója a használt buszbeszerzési tenderrel kapcsolatban.

A tenderen az egyetlen pályázatot benyújtó Alfa Busz vasárnap közleményben jelezte, hogy az őket ért méltatlan, minden szakmai alapot nélkülöző politikai támadások és rágalmak miatt visszavonja javaslatát. Az egyetlen pályázó visszalépése miatt a BKV hétfőn közleményben tudatta, hogy a közbeszerzési eljárást a törvénynek megfelelően lezárja.