A Fidesz Leisztingert sejti a BKV-teleprész eladása mögött

Index, MTI
2008.03.19. 19:33

Hagyó Miklós (MSZP), a fővárosi főpolgármester-helyettes segítségével át akarják játszani az Örs vezér tér egy részét egy Leisztinger Tamáshoz köthető cégnek, jelentette ki Révész Máriusz (Fidesz) képviselő szerdán.

Révésznek információi vannak arról, hogy az Árkád Üzletközponttal és a Gyakorló utcai lakóteleppel szemközt fekvő mintegy 70 ezer négyzetméteres területet, ahol eredetileg egy 300 férőhelyes P+R parkoló épült volna, át akarják játszani "az MSZP-hez köthető" vállalkozónak. A parkoló megépítését 2007-re ígérték. A Fidesz követeli, az adásvételi szerződést azonnal hozzák nyilvánosságra.

A sajtótájékoztató után a BKV sajtóközleményt adott ki, amelyben közöltek a közös, osztatlan tulajdonú területből csak 5 ezer négyzetméter, használaton kívüli területet adtak el egy bizonyos Prófécia Kft-nek nyílt pályázaton felbecsült értékénél valamivel drágábban, 99 millió forintért.

A terület a BKV járműjavító cégének, a Vasúti Járműjavító Szolgáltató (VJSZ) Kft.-nek a tulajdonában áll. A telephely amúgy jó infrastruktúrával rendelkezik: 30 méteres egész vasúti kocsikat lehet lefesteni, fényezni, továbbá 800 méteres próbapályája van, amely alkalmas villamosok stb. tesztelésére. Az eladás a BKV közlése szerint sem a járműjavítást, sem a parkoló megépítését nem veszélyezteti.