Kétségessé vált az M0-s őszi átadása

2008.07.22. 06:36
Szigetmonostor nem fogja kiadni az M0-s új hídjának használatbavételi engedélyét, ezért meghiúsulhat a Megyeri híd átadása - értesült a Népszabadság. A falu önkormányzata máig nem kapott garanciát, hogy valóban megépül a falut Szentendrével összekötő kishíd, jóllehet az szerepel az M0-s híd jogerős bírósági ítélettel megerősített építési engedélyében.

Szigetmonostor kényszerhelyzetbe került a szaktárca időhúzása miatt - közölte Molnár Zsolt polgármester, a kishídról szóló képviselő-testületi határozat értelmében ugyanis nincs választásuk: nem fogják kiadni a 62 milliárdos nagyhíd szakhatósági engedélyeit.

A kishíd megépítése az előzetes becslések szerint 5-6 milliárdba kerülne, a szaktárca azonban nem ismeri el Szigetmonostor vonatkozó igényét. Ehelyett burkoltan a falu és Szentendre konfliktusaként igyekszik láttatni a problémát, jóllehet a két önkormányzat 2007-ben megállapodott a nyomvonalról.

A késlekedés a főváros közlekedésének összeomlásával fenyeget, mivel a Margit-híd felújítása nem halogatható tovább, az Árpád híd pedig már most is maximális kapacitással működik.