Ambrus
-7 °C
3 °C

Több mint hatvan demonstrációt tartanak kedden Budapesten

2004.05.03. 18:27
A főváros több mint hatvan forgalmas közterén tartanak kedden demonstrációt a Humanista Mozgalom képviselői az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából. Az országos rendezvényekkel együtt összesen hetven magyar helyszínen zajlik majd demonstráció.
Budapest több mint hatvan forgalmas köztere ad helyet kedden a Humanista Mozgalom összehangolt demonstrációjának. A nemzetközi humanista mozgalom által meghirdetett Erőszakmentesség Világnapján Magyarországon összesen hetven különböző programot tartanak majd.

A családon belüli erőszak ellen tiltakozók a reggel kilenctől a Batthyányi téren, a melegek családi jogaiért küzdők 15 órától a Szentháromság téren, a globalizáció- és a gazdaságierőszak-ellenesek 16 órától a Széna téren tüntethetnek majd. A demonstratív jelleg nem jelent feltétlenül tiltakozást: fél 6-tól békefutást, fél 5-től gyermekrajz-kiállítást tartanak a margitszigeti nagyréten. Délben kezdődik a Döbrentei téren "Az erőszak ellen elektronikus zenével" című rendezvény. A Kossuth téren 17 órától a Humanista Párt mozgalmárai követelik majd az Irakban állomásozó magyar katonák visszahívását.

A legtöbb említett helyszínen öt-tíz résztvevőre számítanak a szervezők, programjuk szerint a demonstrációk többnyire szórólaposztásban, alírásgyűjtésben, beszélgetésekben merülnek ki.

Az akciódus napot este kilenckor közös fáklyás ceremónia zárja a Gellérthegyen található Filozófia kertjében. A szervezők közleménye szerint "a humanisták célja ezen a napon, hogy a lehető legszélesebb körben kinyilvánítsák azon meggyőződésüket, hogy a fizikai, gazdasági, faji, vallási, lelki és erkölcsi erőszak nem természetes velejárói az emberi életnek, hanem egy embertelen és igazságtalan rendszer következményei."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.