Budapest

Nincs fűtés egy VII. kerületi óvodában

2012. november 28., 14:23 Módosítva: 2012.12.06 11:38
1

Kedd óta nincs fűtés a Budapest-Fasori Református Kollégium VII. kerületi Csipkebokor óvodájában, mert a társasház, amelyben az óvoda működik, jelentős tartozást halmozott fel – közölte Horgos Vilmos, a kollégium igazgatója. Ha szerda délutánig nem indul újra a fűtés, akkor a 76 gyereket csütörtöktől ideiglenesen a kollégium más, fűtött intézményeibe költöztetik át.

Tovább

150 ezer köbméter föld a Római partra

2012. november 28., 08:36 Módosítva: 2013.02.15 10:31
181

Szerdai ülésén dönt a fővárosi önkormányzat arról, hogy a Római part árvízvédelemre biztosított 500 millió forintos kormányzati támogatást gyorsan felhasználva feltölti a Római part egy kilométeres szakaszát. A helyi civilek környezetrombolást kiáltanak arra, ami a főváros szerint "folyamhidraulika szempontú mederkorrekció".

A Római parti gát építésének első lépéseként tekinthető az az előterjesztés, amit szerdai közgyűlésén tárgyal a főváros. A terv lényege, hogy "csak az elköltött támogatás a biztos támogatás" elvén a központi költségvetésben erre a célra elkülönített 500 millió forintból feltöltik a Római part 3 kilométeres árvízveszélyes szakaszának északi egy kilométeres szakaszát.

A délebbre fekvő, két kilométer hosszú, lakott szakaszt a terv szerint mobilgát védi majd, aminek a pontos formájáról jövő év januárjában dönt a főváros.

Tovább

Engedéllyel bontottak a Bazilikánál

2012. november 15., 13:16 Módosítva: 2012.11.15 13:33
35

Lebontották a Hercegprímás utcai épületet, annak utcaképi védelem alatt álló homlokzatával együtt, számolt be róla szerdán szomorúan az Urbanista blog. Kérdésünkre az önkormányzatnál azt válaszolták, hogy engedéllyel, életveszély miatt bontották le (az egyébként 1988-ban helyreállított) homlokzatot, amit pontosan ugyanúgy vissza is fog építeni a beruházó.

Az érintett épület a Hercegprímás utca 5. szám alatt található, nem messze a Bazilikától. Belváros-Lipótváros interaktív térképén az olvasható róla, hogy 1836-ban épült, a Nemzeti Múzeumot is jegyző Pollack Mihály tervei alapján, majd 1870 körül koraeklektikus stílusban építették át. Legutóbb 1988-ban újították fel A kerületi szabályozás szerint "utcaképi védelem alatt álló épület", vagyis "épületrész bontása esetén az utcafronti traktus megtartandó", írta a bontást felfedező Urbanista blog.

Tovább

Benzinfüsttől féltik a sas-hegyi lappantyúkat

2012. november 15., 10:58 Módosítva: 2013.01.16 11:15
398

Megnyitná a Sas-hegyi Természetvédelmi Területet határoló, eddig zsákutcaként üzemelő Dayka Gábor utcát a XI. kerületi önkormányzat, hogy a városrész más pontjain csökkentse a forgalmat. A tervezés elkezdődött, a lakók és a környezetvédők tiltakoznak. Veszélyben az európai lappantyú és a haragos sikló.

Európai lappantyú
Európai lappantyú
Fotó: Wikipedia

Több mint kétszáz helyi lakos tiltakozik petícióban a XI. kerületi Dayka Gábor utca átépítése ellen. Az önkormányzat ugyanis megnyitná az eddig elhanyagolható forgalmú kis utcát az átmenő forgalom előtt, hogy a környék más pontjain csökkentse a zsúfoltságot.

Tovább

Lebontják a megroggyant VIII. ker.-i házat

2012. november 8., 13:26 Módosítva: 2012.11.08 13:48
1

A józsefvárosi önkormányzat azonnali hatállyal elrendelte a szerdán megroggyant Magdolna utcai lakóház visszabontását, közölte a kerület.

Tovább

Milyen legyen az óbudai fizetős parkolás?

2012. szeptember 21., 14:51 Módosítva: 2012.09.21 14:51
74

Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy szeptember 24-én éjfélkor jár le az óbudai önkormányzat új parkolási rendeletének véleményezési határideje. Mivel egyfelől ritka az ilyen kezdeményezés, másfelől az Index is Óbudán székel, átérezzük a felelősséget, és mi is helyt adunk a véleményeknek, amelyekből egy összefoglalót is készítünk.

Szeptember 27-én tárgyalja az új, fizetős parkolás bevezetéséről szóló rendelet-tervezetet a III. kerületi önkormányzat. A testület bárki számára véleményezhetővé tette a rendeletet, a véleményeket az ígéret szerint összegzik és beépítik, vagy rövid szakmai és jogi indokolással elutasítják. A véleményeket az önkormányzat honlapján lehet osztani ide kattintva.

Tovább

Bobpálya lesz a Hármashatár-hegyen?

2012. szeptember 12., 16:23 Módosítva: 2012.09.12 18:12
51

A Pilisi Parkerdő ökoturisztikai centrummá fejlesztené a Hármashatár-hegy tetejét, a tervnek azonban keresztül fekszik szerintük egy korábbi szerződésből ott maradt repülős cég. Én a ketrecemből hogy tudnám megakadályozni a fejlesztést?, kérdezi a cég vezetője, aki szerint a Pilisi Parkerdő jogellenesen paterolná ki őket. Lenne itt bobpálya, sípálya, szánkópálya, libegő, és siklóernyős bázis is.

Bitorolja 2008 óta a Hármashatár-hegy egy részét a Pilótacentrum Kft. és vezetője, Csiga Sándor, mondta szerdai helyszíni sajtótájékoztatóján Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő szóvivője. Hozzátette, a kft vezetője tetemes közüzemi adósságot, közel egymillió forint ki nem fizetett vízdíjat halmozott fel, több mint száz köbméter szemetet hagyott hátra a korábbi bérleményekben, valamint engedély nélkül lakik a területen, semmibe véve a jogerős bírósági ítéletet. Törvényellenes magatartásával több éve tudatosan hátráltatja a ZöldBázis Turistaközpont fejlesztését Csiga Sándor, közölte a szóvivő.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Hármashatár-hegyen a Pilisi Parkerdő ZöldBázis Turistaközpont néven egy korszerű ökoturisztikai létesítményt fejlesztene, amely egyben méltó módon tiszteleg a terület repüléstörténeti múltja előtt. A Parkerdő szerint mindezt azonban már több éve akadályozza a Hármashatár-hegy épületeit jogerős bírósági döntés ellenére is bitorló Pilótacentrum Kft. és vezetője, Csiga Sándor. Az ügy hátteréről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Tovább

Gyerekterror a pesti Gloriett lakótelepen

2012. augusztus 30., 14:33 Módosítva: 2012.11.06 15:12
377

Az Aga gyerekotthon vezetőinek és gondozóinak azonnali kirúgása, biztonsági őr, drogkeresőkutyás vizsgálat - ezeket követelik petícióban a fenntartó fővárostól a XVIII. kerületi Gloriett-lakótelep lakói. A helyiek félnek az elvadult gyerekektől, akik az állításuk szerint terrorizálják őket. Az intézet igazgatója szerint a hőség őrjíthette meg a gondozottakat. A fenntartó önkormányzat vizsgálatot indított.

„Mai nap, 2012 augusztus 03-ról 04-re éjszaka ismét műsort rendeztek az otthon lakói. 23.40-kor egy önmagából kikelt fiatalkorú és egy gyermekkorú társa üvöltözött először az otthon udvarán, majd lakóépületünk elé kirohanva a lakások felé ordítva hívta le - gondolom az ablakban és erkélyen levő - tulajdosokat verekedésre. Ezzel párhuzamosan autóink összetörésével is fenyegetett. Ismételten bejelentést tettem a XVIII. kerületi rendőrségen, azonban az elkövetkező egy órában intézkedés nem történt, egy járőr elhaladt előttünk, de nem állt meg a helyszínen. Ezután számtalanszor az otthon vaskapuját becsapta az illető, majd gyerekkorú társával a lakótelep közepe felé vette őrjöngve az útját. Kb. 30 perccel utána tértek vissza, majd ismételt kapucsapkodás és a nevelő »maga meg menjen a kurva anyjába« köszöntése után ismét eltávozott az otthonból társával." A fenti idézet a közel tucatnyi feljelentések egyikéből származik, amit a felháborodott lakók a XVIII. kerületi rendőrkapitányságnak küldtek.

Tovább

Csődbe mehet egy panelház a Havannán

2012. augusztus 26., 23:38 Módosítva: 2012.08.27 12:25
70

Egyre nagyobb bajba kerül a bevállalt panelfelújítás után a Csontváry u. 30-38. szám alatti panelház a Havanna lakótelepen. A felújításra hitelt vett fel a társasház abban bízva, hogy a megtakarításból fedezni tudja a részleteket, de a törlesztés mellett már a közös költség kifizetése is nehézségekbe ütközik. A lakók az önkormányzati közös képviselő tehetetlenségét emlegetik, az önkormányzat szerint a tulajdonosok sokszor inkább gonoszságból, mintsem őszinte aggodalomból támadnak.

„Én az alábbi lakások egyikében élek és mondhatni a helyzetünk lassan kezd kilátástalan lenni    – írta lapunknak az egyik lakó. – A TH18 a közös képviselet, amely az önkormányzat alvállalata, véleményem szerint mindent elkövet, hogy a házat csődbe tegye. Próbáltunk rendkívüli közgyűlést összehívni, amit semmibe vesznek, hiába a törvény, tudomást sem vesznek róla. Próbáltuk őket leváltani, de egész egyszerűen úgy viselkednek, mint akikre a társasházi törvények nem érvényesek. A ház még nincs befejezve, a vállalkozót, akinek teljes körű szerződése van a házra, le akarják cserélni egy másikra, aki pedig erdélyi vállalkozó, és ugye a jelenlegi kormányzat állítólag őket támogatja. Nem hívták le az állami támogatást és lassan a határidő is lejár, hogy megtegyék. Hibák sorozatát halmozzák. A 2011-es évi elszámolás még nem készült el, mert igazán elkészíteni sem tudják, mert mindenkit kirúgtak, akik a ház ügyeit intézték, ráadásul úgy, hogy egy ekkora beruházásnál el sem számoltatták."

Tovább

Gigakáosz készül a dunai kikötőkben

2012. augusztus 10., 07:56 Módosítva: 2012.08.10 10:37
544

Nem hosszabbította meg az I. kerületi önkormányzat hat szállodahajó-kikötő közterület-hasznosítási szerződését a hajók okozta zajra és szemétre hivatkozva. A kikötőket üzemeltető cég vezetője gigakáoszt jósol, mert lesz nap, amikor több lesz a hajó, mint a kikötőhely. A magyar hajóskapitány szégyenkezik.

„2012. július 29-én, azaz az idegenforgalmi főszezon közepén, a menetrendünk szerinti pontos időben megérkeztünk gyönyörű hajónkkal, a Scenic Pearl-lel Budapestre. Útitervünk szerint három napot kívántunk eltölteni a fővárosunk egyik legszebb pontján lévő kikötőhelyen. 151 utasunk kíváncsian várta az Amsterdam-Budapest út egyik csúcspontjának meghirdetett belvárosi kikötést. 3 napos fővárosi programunk azonban egy igazi vízi kalandtúrává vált, jóllehet utasaink nem erre fizettek be. Az évek óta használt, és a teljes 2012-es évre kibérelt kikötőhelyünket a Lánchíd közelében ugyanis nem vehettük igénybe, miután az illetékes hatóság az egész partszakaszon visszavonta a kikötők üzemeltetési engedélyét." – számol be meglepő tapasztalatairól Somlóvári László hajóskapitány a honlapján.

Tovább

Dobozrendőrség őrzi a biciklit a nyolckerben

2012. július 18., 09:20 Módosítva: 2012.08.31 14:25
421

Új, Hollandiából importált bűnüldöző fogást honosítottak meg a magyar főváros „bűnügyileg legfertőzöttebb területén”, a konténeres rendőrséget. Az átadáson akaratlan biciklicsali-teszttel tettük próbára a Budapest Police Depo Department első egységét.

„Magyarországon ez az első konténerből kialakított rendőrőrs, amelyet a létező összes informatikai megoldással felszereltek", ígérte a sajtómeghívó, aminek egyszerűen nem tudtunk ellenállni.

A dobozőrs átadása a VIII. kerületben, a Diószeghy Sámuel utca − Korányi Sándor utca sarkán esett meg. Kocsis Máté kerületi polgármester szerint azért éppen ott, mert a rendőrszakmai szempontok ezt indokolták, más szóval „ez Józsefváros egyik bűnügyileg legfertőzöttebb területe".

Tovább

Lemondott Zugló egyik alpolgármestere

2012. június 1., 10:31 Módosítva: 2012.06.01 10:31
58

Lemondott posztjáról Kovács Balázs (Fidesz-KDNP) zuglói alpolgármester a kerületi képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Kovács Balázs azzal indokolta a lemondását, hogy szakmailag nem ért egyet Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármesterrel. A politikus képviselőként folytatja munkáját a XIV. kerületi Fidesz-KDNP-frakcióban.

Péntek délelőttig nem sikerült elérni az érintetteket.

Perelnek a kizsuppolt hajléktalanok

2012. április 3., 11:30 Módosítva: 2012.05.14 03:19
182

Csaknem hatmillió forintos kártérítési pert indítottak a zuglói önkormányzattal szemben azok a hajléktalanok, akiket tavaly októberben a XIV. kerületi Francia út és Egressy út találkozásánál, a MÁV Zrt. telepén állt hajléktalantelep felszámolásakor lakoltattak ki a területről.

Tovább

Kunyhókat bontottak le a IX. kerületben

2012. március 28., 12:28 Módosítva: 2012.04.19 15:34
2

A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó (Feszofe) Kht. munkatársai kedden lebontották négy ember kunyhóját egy Határ út menti erdőben, tulajdonuk egy részét szemétként kezelték, írja a hajléktalanokkal foglalkozó avarosmindenkie.blog.hu.

Tovább

Gazdát keresnek a kutyaszarnak Budán

2012. március 22., 13:36 Módosítva: 2012.03.29 14:39
256

Kutyaürülék darabok fotóival plakátolták tele a napokban a XII. kerületet. A kapcsolódó honlap szerint még hét nap, és lesznek lépések is a témában.

Bécsben gigantikus kutyaszarkupacot ábrázoló képpel üzentek hadat köztisztasági kihágások elkövetőinek. A nem rég indult kampányban az osztrák főváros jelentős összegű büntetést helyezett kilátásba a szemelők, cigarettacsikk-szórók és a gondatlan kutyások megregulázása érdekében. A jelek szerint hasonló kampány indul hamarosan Budapesten is.

Tovább

Áprilisban megnyithat a Zöld Pardon

2012. március 12., 16:25 Módosítva: 2012.03.12 17:39
309

A ZP-t működtető vállalkozás építési engedélykérelmet adott be a XI. kerületi önkormányzathoz, a tavaly ősszel bezárt újbudai szórakozóhely egy híddal délebbre, a Rákóczi híd budai hídfőjéhez költözik.

Már meghirdette az első koncertjét, és az építési munkákat is megkezdte új helyén, a Rákóczi híd budai hídfőjénél a tavaly bezárt Zöld Pardon. A szórakozóhely a honlapján április közepére ígéri első programját, holott csak a napokban adta be építési engedélykérelmét az önkormányzathoz.

Tovább

Több éve bontásra vár a porladó zuglói fal

2012. március 6., 08:58 Módosítva: 2012.03.06 09:00

Életveszélyes egy négy méter magas, omladozó téglafal Zuglóban. Az önkormányzat dolga lenne a bontás, de ezt évek óta nem tették meg, ehelyett az ötméteres körzetéből kitiltottak mindenkit, írja a Blikk.

Tovább

Az ügyintézést féltik a kerületi vezetők

2012. február 21., 11:03 Módosítva: 2012.06.04 08:59

A lakossághoz közeli ügyintézés miatt javasolják a kerületenkénti járási körzetek kialakítását a budapesti polgármesterek – derül ki a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) elnökségének leveléből, amelyet a napokban juttattak el Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, közigazgatási miniszterhez.

Tovább

Ötmilliárdos kapuzárási pánik Újpesten

2011. szeptember 12., 12:13 Módosítva: 2011.09.12 14:43
93

Egy gyorsan átfuttatott javaslattal ötmilliárdos kötvény kibocsátásra készül a IV. kerületi önkormányzat. A kerületnek eddig nem voltak jelentősebb adósságai, most viszont a Hajrá Újpest Városfejlesztési Program miatt húszéves teher kerülhet a kasszára.

Hiába nevezte Orbán Viktor miniszterelnök az eladósodást többször is az ország legyőzendő ellenségének, az újpesti önkormányzat barátkozni kezdett az ellenséggel. A IV. kerületi képviselőtestület kedden rendkívüli ülésen tárgyalja a Wintermantel Zsolt polgármester előterjesztését, amelyben ötmilliárd forintnyi húszéves futamidejű kötvénykibocsátást indítványoz.

hujpn

Az előterjesztést a előző hét utolsó napjaiban kapták meg a képviselők, így csak néhány napjuk volt a javaslat áttekintésére.

Tovább

Jegy nélkül egyáltalán nem lett volna a kilátózás a János-hegyen

2011. augusztus 24., 18:48 Módosítva: 2011.08.24 19:50
24

A fizetős vendéglátóipari program nélkül be sem lehetett volna menni a János-hegyi kilátóba, állítja a kilátó melletti kávézót működtető cég, amelyet feljelentett a XII. kerület. Az önkormányzat szerint a vállalkozás jogtalanul szedett pénzt az ingyenesen látogatható kilátóban az augusztus 20-i tűzijáték idején. A cég viszont azzal érvel, hogy a kilátót este nyolckor bezárta volna az önkormányzat őrszolgálata, a kávézó viszont pezsgős, fagyis nézelődést biztosított a látogatóknak.

A János-hegyi kilátó kávézóját működtető cég szerint jogszerűen szedtek pénzt augusztus 20-án a látogatóktól, mert csak este nyolcig kell ingyenes bejárást biztosítani az épületbe.

Az Index kedden számolt be arról, hogy a XII. kerületi önkormányzati tulajdonában lévő kilátó lezárása miatt a kerületi jegyző rendőrségi feljelentést tett. Az önkormányzat álláspontja szerint a kávézó üzemeltetője, az Albatros Party Service Kft. az önkormányzat nevében szedett a belépőt, anélkül, hogy erről értesítette volna a polgármesteri hivatalt.

Az Albatros Kft. ügyvezetője, Hegyi Attila viszont azt állítja, hogy szerződésük értelmében 8-20 óra között kell szabad feljárást biztosítani az kilátó területére a kávézóban található bejáraton át. Az Indexnek küldött levele szerint a másik, külső bejáratot az önkormányzat emberei estére mindig bezárják, és bezárták volna augusztus 20-án is, így ha bárki a tűzijátékot kívánta megnézni a kilátóból, ezt nem tudta volna megtenni, sem ingyenesen, sem pénzért.

Tovább

Jeggyel sarcolták a tűzijáték nézőit János-hegyen

2011. augusztus 23., 13:49 Módosítva: 2011.08.23 13:49
518

Augusztus 20-án este csak jeggyel lehetett felmenni a János-hegyi kilátóba, az első emeletre 1000, a másodikra 2000, a harmadikra 3000 forint volt a tarifa. Az önkormányzati tulajdonban lévő kilátó lezárása miatt a XII. kerületi jegyző rendőrségi feljelentést tett. A kilátó mellett üzemelő kávézó szerint viszont nem belépőjegyet szedtek, csupán a tűzijáték ideje alatt nyújtott catering szolgáltatásokért kértek pénzt.

A XII. kerület vezetése szerint botrány volt augusztus 20-án a János-hegyi kilátónál, amikor csak jegyváltás ellenében lehetett felmenni az egyébként ingyenesen látogatható épületbe. Váczi János alpolgármester szerint az eset után sokan őt is kérdőre vonták, hogy az önkormányzat miért szedett pénzt az ünnepi tűzijáték megtekintésére érkezőktől. Váczi blogjában azt írta, hogy hosszabb időbe telt, míg kinyomozták, hogy az önkormányzat nevében a kilátó mellett üzemeltetett kávézó tulajdonosa kért belépőt, anélkül, hogy erről értesítette volna a polgármesteri hivatalt.

Fotó: H. Szabó Sándor
Fotó: H. Szabó Sándor

A kilátóba szombaton este 1000, 2000, illetve 3000 forint ellenében lehetetett bemenni, attól függően, hogy a látogatók melyik szintről kívánták megnézni a tűzijátékot. Az első szintről, az „ezer forintos páholyból” azonban még nem is látszik a panoráma a környező fák lombjai miatt.

Tovább

Hajléktalanok lehetnek a volt Moszkva tériek

2011. augusztus 15., 12:48 Módosítva: 2012.01.30 12:11
279

Levelet kaptak azok a Széll Kálmán téri lakosok a XII. kerületi önkormányzattól, akik elmulasztották eddig megújítani lakcímkártyájukat, és azon még mindig a Moszkva tér szerepel. Amennyiben a kézhezvételtől számított 8 napon belül nem teljesítik kötelezettségüket, az önkormányzat bevonja lakcímkártyájukat. Mindezt augusztusban, amikor a legtöbben szabadságon vannak.

Különösen szép és kifejező az "önkéntes kötelezettség teljesítése" mint tárgy, a 8 napos terminus augusztusban és a levél végén szereplő homályos fenyegetés, írta lapunknak Gábor, aki mellékelte a felszólító levelet is.

Tovább

Nem tűzik ki az országzászlót a Zöld Pardon helyére

2011. július 1., 17:13 Módosítva: 2011.07.01 17:14
334

Mégsem a Petőfi híd budai hídfőjénél, a jelenleg a Zöld Pardon szórakozóhelynek teret adó parkban áll majd az országzászló; Újbuda polgármestere egy helyi közvélemény-kutatás után úgy döntött, máshol keresnek méltó helyet az emlékműnek.

Tovább

Véglegesen eldőlt a turul sorsa: marad

2011. június 24., 11:20 Módosítva: 2011.06.24 16:19
298

Nem kell lebontani a XII. kerületi turulszobrot. Az Istenhegyi és a Böszörményi út sarkán álló II. világháborús emlékmű fennmaradása körül 2005 óta folyt a csatározás. Az ügy kacskaringós úton végigjárta a budapesti közigazgatás szinte valamennyi döntési fórumát, végül eljutott a V. kerületi jegyzőhöz, aki a napokban kiadta a végleges fennmaradási engedélyt.

Az Index információi szerint a XII. kerületi önkormányzatnak nem kell lebontatnia a II. világháborús polgári és katonai áldozatai emlékére hat éve felállított turulszobrot. Az emlékmű véglegesen fennmaradási engedélyét az V. kerületi jegyző adta ki.

Fotó: Nagy Attila
Fotó: Nagy Attila

A határozatról a kerület alpolgármestere számolt be blogjában. Váczi János szerint nyilvánvaló, hogy közigazgatási köntösbe bújtatott politikai támadás állt a turul körüli viták hátterében: Demszky Gábor korábbi főpolgármester célja az volt, hogy feszültséget szítson a XII. kerületben. A sok jogi huzavonával járó ügy túl is nőtte a kerületet, hiszen a vonatkozó törvények változása miatt ma már a budapesti kerületek maguk dönthetnek arról, milyen emlékművet szeretnének a saját közterületeikre állítani – állítja a hegyvidéki alpolgármester.

Tovább

Tarlós hatósági eljárások ellenére védte a Zöld Pardont és a Riót

2011. június 3., 13:58 Módosítva: 2011.07.01 17:14
30

Tarlós István főpolgármester az utóbbi hetekben többször is védelmébe vette a XI. kerületben Petőfi híd budai hídfőjénél működő Zöld Pardont, miután a kerület bejelentette, hogy csak az idei szezon végéig engedélyezi a működését, és októberben le kell bontani a Cafe del Rióval együtt. A két szórakozóhely ellen évek óta építéshatósági eljárás folyik engedély nélküli építkezések miatt. Egy múlt heti helyszíni szemlén kiderült, hogy a Rio a jogerős bontási határozatnak sem tett eleget.

Az újbudai önkormányzat hosszú hezitálás után áprilisban egy utolsó szezonra adott ideiglenes engedélyt a Goldmann György téren működő közismert szórakozóhelyeknek, a Zöld Pardonnak és a Cafe del Riónak. Az Index később megírta, hogy a kerület Országzászlót állít majd a Petőfi híd budai hídfőjéhez a Zöld Pardon helyére.

DMOHA20110520029

A nagy tömegeket vonzó, de a környékbeli lakók körében rendszeresen tiltakozást kiváltó szabadtéri szórakozóhely bezárásának híre ekkor több politikus figyelmét is felkeltette.

Deutsch Tamás külön posztot írt a „fasza kis szórakozóhelyről”, amit ha összevetnének a West Balkánnal, "minden politikusnak a seggét kéne a földhöz vernie megelégedettségében". Az újbudai önkormányzati képviselők ehelyett csicskáztatják a ZP-t, „mintha nem is lenne jobb és/vagy fontosabb dolguk”.

Tovább