Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Kupper: Egészségkárosítóak az Andrássy úti fák

2005.04.14. 20:51
Kapcsolódó cikkek (1)
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint egészségkárosítóak az Andrássy útra telepített kőrisfák, az MTI által megkérdezett szakemberek szerint viszont optimális megoldás szüöletett.
Százötmillió forintért 350 egészségkárosító, allergizáló kőrisfát ültetnek a kipusztult platánok helyére Budapesten az Andrássy úton, közölte csütörtökön a fővárosi Fidesz-MKDSZ frakcióvezetője. Szakemberek szerint viszont jó döntés a körisfák ültetése.

Kupper András, aki a bizottság alelnöke is, a fatelepítések helyszínén tartott sajtótájékoztatóján hangoztatta: "ennyi közpénzt még senki nem fordított a fővárosban egészségkárosításra". Felszólította a városvezetést: "ha már semmit nem volt képes eddig létrehozni, legalább ne ártson a budapestieknek".

Kupper András közölte, hogy szakértőik a kőrisfa helyett az ezüsthársat javasolták volna. Ez az őshonos, magyarországi, dekoratív növény jól tűri a környezeti igénybevételt, s mivel rovarbeporzású, a szél sem "viszi annyira" a pollenjét.

Környezetvédelmi, egészségügyi, növényélettani szempontból egyaránt a legjobb megoldásnak tartják a szakemberek azt, hogy az Andrássy út, Kodály köröndön és Hősök tere közötti szakaszán is kőrisfákat telepítenek. Kocsis László, a Főkert Rt. vezérigazgatója és Palkovics László, a Corvinus Egyetem tanszékvezetője, valamint Bánsági György, a fővárosi örnyezetvédelmi bizottság elnöke is azt nyilatkozta az MTI megkeresésére, ogy az adott körülmények közt nem lehetett jobb döntést hozni, jobb fafajtát választani.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.