Piroska
-10 °C
1 °C

Százmilliós fővárosi bevétel a luxusadóból

2006.10.16. 17:32
A főváros 409 adóalanytól 100 millió forint luxusadót szedett be idén - mondta az InfoRádióban Deli Lajos, a Főpolgármesteri Hivatal adó ügyosztályának a vezetője.

Jelenleg 13 vizsgálat folyik azok ellen, akik feltehetően nem vallották be adókötelezettségüket, és további húszat kezdeményez még a hivatal. Őket írásban értesítik ki a vizsgálatról, és arról, hogy hogyan számolhatnak el ingatlansukkal.

Az adózók 78 esetben tévesen adtak be bevallást, nekik nem kell luxusadót fizetniük. Október második felében a fővárosi adóhatóság az APEH-hel közös ellenőrzéseket indít az adófajta kapcsán. Deli Lajos hozzátette, hogy ha a főváros kapja meg a 2008-tól bevezetendő az ingatlanadó beszedésének jogát, akkor az önkormányzat saját hatáskörben meg tudja oldani a feladatot, hiszen erre vonatkozóan előismereteik vannak, és korábban is modellezték már a lehetőségeket.

A vártnál kevesebb bevallás

Tiba Zsolt, Budapest főjegyzője korábban az InfoRádióban azt mondta: adóellenőrzést indítanak, miután a vártnál jóval kevesebb bevallás érkezett a hivatalukhoz.

Azt mondta: az ellenőrök felkeresik a kerületek építési hatóságait, az illetékhivatalt, a földhivatalt és a gazdagabb környékeken helyszíni szemléket tartanak. Hozzátette: elsősorban azokat ellenőrzik, akik hibás bevallást adtak be, illetve azokat, akik szándékosan nem nyilatkoztak luxusingatlanjukról.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!