Miklós
-7 °C
4 °C

Körgyűrűt építene Budapesten a MÁV

2006.08.10. 08:20
A Nyugati és a Déli pályaudvarok között fúrt alagúttal tenné teljessé a budapesti vasúti körgyűrűt a MÁV. A gyűrű 5-ös metróként működhetne, a két pályaudvaron értékes területek szabadulnának fel.

Alagúttal kötné össze a Nyugati és a Déli pályaudvart a MÁV, értesült a Magyar Hírlap. A vasútnál a budapesti körgyűrű befejezését tervezik, így a vonatok gyakorlatilag 5-ös metróként körbejárhatnák a várost. Ráadásul a pályaudvarok közötti utazás ideje is jelentősen csökkenne, a Nyugatiból 6 perc alatt lehetne eljutni a Délibe.

A körgyűrű felépítésével jelentős területek szabadulnának fel a két pályaudvaron - azaz Buda legértékesebb belterületén és a szintén felkapott Váci út környékén. Ugyanakkor a körgyűrű befejezése is milliárdokba kerülhet, főleg az algútfúrás költségei miatt, írja a Magyar Hírlap.

Ráadásul a tervbe a BKV-nak is beleszólása van. A MÁV komoly konkurenciát jelentene a közlekedési vállalatnak, hiszen utasforgalma negyede már így is Budapesten belül zajlik.

A Magyar Hírlap értesülései szerint a körgyűrű jelentősen javítana Budapest közlekedésén. A körgyűrűre terelhetnék az elővárosi vonatokat és az Intercity-szerelvényeket is, ezek egy óra alatt körbe is járnának - azaz a gyűrű két legtávolabbi pontja között is legfeljebb harminc perc lenne az utazás ideje.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!