Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Eltávolíttatják a metróból a Demszky-ellenes plakátokat?

2006.01.21. 13:11
Kitiltották a Demszkyvel tréfálkozó plakátokat a BKV területéről. Ezt állítja a Budapest Riport kiadója, amely különszámot jelentet meg a főpolgármestert bírálva. A BKV csak kérte a plakátok eltávolítását.

A Budapest Riport Kft. - amely Demszky Gábor tizenöt éves tevékenységét bíráló kiadványt jelentet meg a napokban - arról tájékoztatta az Indexet, hogy a BKV kitiltotta a publikációjukat népszerűsítő plakátokat a metróból.

Korábban többek között a metróaluljárókban tűntek fel a Jean-viccekkel tréfálkozó plakátok, amelyek például a kátyúkon, élcelődtek. A Budapest Riport ügyvezető igazgatója, Dombrádi Krisztián szerint ez jóízű tréfa, humoros dolog.

A lap kiadója vasárnap sajtótájékoztatót tart az ügyről. A Zupkó János marketingvezető által jegyzett meghívóból kiderül. a lap médiapartnerének alvállalkozóit "a BKV Rt. egyik tisztségviselője arra utasította, hogy a közlekedési vállalat területén található, lapcsaládunk különszámát beharangozó plakátokat haladéktalanul távolítsák el. A Budapest Riport vezetése úgy véli, példa nélküli, hogy egy gazdasági társaság termékét népszerűsítő reklámkampány lebonyolítását próbálja megakadályozni a BKV Rt."

A BKV üzleti alapon döntött

Az Index megkérdezte a BKV véleményét is az ügyben. A tömegközlekedési vállalattól megtudtuk, hogy a BKV területén lévő reklámhelyeket a Peron Reklám Kft. értékesíti, amely szerződéses kapcsolatban áll a BKV-val. A tömegközlekedési vállalat ezért csak kérheti - üzleti érdekeit sértő reklámok esetén - a Peron Kft.-t, hogy távolítsa el adott esetben a plakátokat, utasítást nem adhat a Peron Kft.-nek. Ez a két cég közötti szerződésben garantált lehetőség.

A mostani esetben is ez utóbbi történt: a Budapest Riport plakátjai a BKV Rt. üzleti érdekeit sértik - a BKV szerint -, hiszen a vállalat tulajdonosát tüntetik fel negatív színben. Ezért a BKV mint szakmai szervezet, üzleti alapon ítélte meg úgy, hogy nem állnak érdekében a plakátok. (A cég szerint ha politikai kampányról lenne szó, az más megítélés alá esne, de a Budapest Riport üzleti vállalkozásnak hirdeti magát.)

A BKV egyébként nagyon sok telefonhívást kapott, ahol az utasok kifogásolták a plakátokat - hangzik a cég érvelése. Az utasok ugyanis a - BKV szerint - azonosították a reklámmal magát a tömegközlekedési vállalatot is. Ez pedig végképp nem szolgálja a társaság érdekeit, ezért kérték a cég intézkedését.

A BKV-nak nincs tudomása arról, hogy ez az intézkedés mikor és hogyan történt vagy történik meg.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.