Kinga, Kincső
19 °C
32 °C

Minden késik, ami metró, sehol nincsenek az új szerelvények

2008.08.14. 14:07
Csak valószínűsítette, biztosra nem ígérte a főpolgármester, hogy kötbért fizet az a cég, amelyik ősz helyett majd valamikor 2009-ben szállítja le az új metrószerelvényeket. Demszky szerint nincs mit tenni, a magyar igényeket egy nagy kínai biznisz miatt sorolták hátra, így a jónépnek olyan kocsikon kell utazni, amiket már rég le kellett volna selejtezni.

Az ígértnél később érkeznek Budapestre az új metrószerelvények ismerte el a főpolgármester, a gyártó, az Alstom cég valószínűleg kötbért fizet majd a késedelem miatt. Az eredeti tervek szerint ősszel kezdték volna a próbaüzemet a 2-es metró vonalán, de várhatóan csak 2009-re szállítják le az új kocsikat.

Demszky Gábor szerint kellemetlen az Alstom késése, aminek az oka az lehet, hogy a cég egy nagy kínai szállítás miatt valószínűleg hátrébb sorolta Budapest megrendelését. Ráadásul igen kínos a csúszás, hiszen a 2-es metró vonalán most járó kocsik harmada már lefutotta a selejtezési előírásokban szereplő 3 millió kilométert, és meg kellene szabadulni tőlük.

Demszky szerint nincs mese, amíg nem érkeznek meg az új szerelvények, addig a régieket kell javítani illetve használni a 2-es metrón, hiába túlkorosak.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.