Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Visszaállítanák a parkolójegy-váltási türelmi időt

2006.01.20. 13:37
A Fővárosi Közgyűlés jogi bizottságának elnöke szerint méltánytalanság, hogy a városvezetés eleve rosszhiszeműséget feltételez az autósokról. Nyugat-Európában több olyan megoldás ismert, például a tárcsás ellenőrzés, ami hosszú évek óta jól bevált. A városüzemeltetési bizottság elnöke szerint jogos az autósok igénye a türelmi időre.

A parkolójegy-váltás előtti néhány perces türelmi idő visszaállítását szorgalmazó javaslatot terjesztett a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülése elé a jogi bizottság elnöke. Ughy Attila az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a közigazgatási hivatal elvi állásfoglalása szerint is kiszolgáltatottá váltak az autósok a fővárosi parkolási rendelet tavalyi módosításával, ugyanis október közepével törölték azt a szabályozást, ami ötperces türelmi időt biztosított a jegyváltáshoz. Vajda Pál főpolgármester-helyettes szerint nincs lehetőség türelmi időre, mivel nem tudják azt ellenőrizni - idézte az elnök a módosítás indokolását.

#alt#
Érdemes gyorsan bedobni

A fideszes politikus hangsúlyozta: méltánytalanság, hogy a városvezetés eleve rosszhiszeműséget feltételez az autósokról. Hozzátette, hogy a közigazgatási hivatal is elfogadhatatlannak és életszerűtlennek tartja az autósok rossz parkolási moráljára vonatkozó fővárosi hivatkozást. A bizottsági elnök megjegyezte, hogy Nyugat-Európában több olyan megoldás ismert, például a tárcsás ellenőrzés, ami hosszú évek óta jól bevált.

A politikus sérelmezi azt is, hogy a jogi bizottságban hónapok óta nem veszi napirendre a kormánypárti többség az ilyen ellenzéki kezdeményezések véleményezését. Nem kerülnek a testület elé a közigazgatási hivatal jelzései sem. Szász Domokos (SZDSZ), a jogi bizottság alelnöke szerint a többség úgy foglalt állást, hogy a főjegyző véleményének kikérése után foglalkozzanak az ellenzéki javaslatokkal. Megjegyezte, hogy elsődlegesen kidolgozatlanság miatt nem tárgyalnak az ellenzéki indítványokról. Hozzátette, hogy a közigazgatási hivatal jelzései csak úgy kerülhetnek a bizottság elé, ha azokat a városvezetésből valaki előterjeszti.

Lakos Imre (SZDSZ), a városüzemeltetési bizottság elnöke elmondta, hogy a parkolási türelmi idő olyan szakmai kérdés, amire meg kell keresni a megoldást. Lakos szerint jogos az autósok igénye a türelmi időre, és ha sikerül egy jó szakmai javaslatot találni, akkor mielőbb alkalmazni kellene azt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.