Natália
-3 °C
7 °C

Újabb alpolgármestert akar az SZDSZ

2005.01.20. 08:07
Kormánygaranciát kér a károk megtérítésére, de támogatja a jövő évi úszó Európa-bajnokság margitszigeti megrendezését az SZDSZ. A szabaddemokraták új alpolgármesteri posztot kreálnának a városrehabilitációs és a költségvetési ügyek koordinálására. A posztot Ikvai-Szabó Imrének szánják.

Mivel már nincs idő új helyszín kiválasztására, mégis támogatná a 2006-os úszó Európa-bajnokság margitszigeti rendezését az SZDSZ, jelentette a Magyar Nemzet. A párt fővárosi frakciója nemrég még környezetvédelmi indokból elvetette a Hajós Alfréd Sportuszoda megnagyobbításával, így a Margitsziget fáinak megritkításával járó tervet.

Az SZDSZ nevében a párt ügyvivője, Gusztos Péter javasolta új helyszín kiválasztását. Mivel erre már nincsen idő, a szabaddemokraták végül mégis támogatják az eredeti terveket, melyeket a közgyűlés így már jövő heti ülésén is megszavazhat, mondta el a Magyar Nemzetnek Bőhm András, a párt fővárosi frakcióvezetője. Az SZDSZ mindemellett ragaszkodik a kormánygaranciához a rendezéssel összefüggő károk megszüntetésére, illetve a többletszolgáltatások kompenzálására.

Az úszó-eb támogatása mellett az SZDSZ még egy kérdést terjesztene a közgyűlés elé. Bőhm szerint frakciója támogatja, hogy Demszky Gábor főpolgármester munkáját egy újabb, hatodik polgármester-helyettes is segítse. Elképzeléseik szerint a posztot Ikvai-Szabó Imre szabaddemokrata politikus töltené be, feladata a városrehabilitációs éa a korábban Atkári Jánoshoz tartozó költségvetési ügyek koordinálása lenne.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!