Ágnes
-13 °C
0 °C

Rendőrt hívtak az utcán barátkozó önkormányzati képviselők

2005.09.30. 16:02
Az utcai népszerűsítő kampány közben olyan szóváltás alakult ki két önkormányzati képviselõ és egy helyi civil szervezet aktivistája között, hogy rendőrt hívtak a városatyák.

Csütörtökön délután a XI. kerületben, a Bártfai utca és a Tétényi út sarkára vonult ki két önkormányzati képviselő (az egyik szocialista, a másik MSZP-SZDSZ-es közös jelölt), de végül nem az eredetileg tervezett "népszerűsítő utcai beszélgetésekre" került sor. Ennek oka az volt, hogy megjelent a helyszínen a Bikás Park Egyesület aktivistája, aki hatalmas táblát cipelt magával, amelyen a kerület első emberének, Molnár Gyulának, az MSZP-s polgármesternek a lemondását követelte.

Ezután az aktivista vitatkozni kezdett a képviselőkkel amiatt, hogy milyen intézkedéseket hozott az önkormányzat a Tétényi út menti területen. (Mint ismeretes, korábban a Bikás-parkban egy vállalkozó számára biztosított területeket az önkormányzat, amit az egyesület régóta kifogásol.) Az Indexhez eljuttatott egyesületi közlemény szerint a kampányoló képviselők "kijelentették, hogy szimpatizánsunknak nincs joga a közterületen fellépni, majd kihívták a rendőrséget, hogy távolítsa el az illetőt. A kiérkező rendőrök igazoltatták szimpatizánsunkat, jegyzőkönyvet vettek fel az eseményről, közölték az illetővel, hogy semmi olyan cselekményt nem követett el, ami rendőrségi beavatkozást igényelne, majd távoztak a helyszínről".

Mindezzel kapcsolatban az egyesület közleményében leszögezi: az illető nem tagja a szervezetüknek, nem az egyesület nevében járt el, fellépését semmilyen formában nem egyeztette velük, s nem támogatják a politikai rendezvényeken való részvételt sem. Viszont a "bikás-dombiak" szerint szimpatizánsuknak magánemberként minden joga megvan arra, hogy szabadon véleményt nyilvánítson bármely üggyel kapcsolatban. Ugyanakkor az egyesület szomorúnak tartja, hogy éppen a demokratikusan választott képviselõik nincsenek tisztában a demokrácia alapvetõ szabályaival.

Az Index szerette volna megszólaltatni a XI. kerületi MSZP vezetõit, de sem a párt helyi székházában nem válaszoltak hívásunkra, sem pedig Molnár Gyula polgármestert nem sikerült utolérnünk.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!