Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Elhordták az újbudai szeméthegyet

2006.05.16. 11:57
Felszámolták a focipálya nagyságú szeméttelepet a XI. kerületben. A hulladék nagy részét egy ferencvárosi építkezésről hordták Újbudára.

A 6-os út bevezető szakaszán, a Savoya Park melletti focipályányi illegális hulladéklerakón felgyűlt építési törmelék nagyobb részét saját költségen elvitette az a cég, amelyiknek az alkalmazottai márciusban odahordták - tudtuk meg Domonkos Csabától, a XI. kerületi (újbudai) önkormányzat sajtófőnökétől. A cég az Index információi szerint csak azután szállíttatta el a szemetet, hogy rendőrségi feljelentést tett az újbudai önkormányzat.

A rendőrség nyomoz az ügyben, és a nyomozás jelenlegi állása szerint nem a szállítmányozó cég, vagy az építtető rendelte el, hogy ide ürítsék az autók a törmeléket, hanem néhány alkalmazott saját elhatározásából rakodta itt le a sittet - közölte a sajtófőnök.

Az Újbudán lerakott hulladék származási helyére, pontosabban az erre utaló első nyomokra a XI. kerületi polgármesteri hivatal munkatársai bukkantak rá, végül is így jutott el a rendőrség a ferencvárosi Gizella Malom építkezésére. Kiderült, hogy innen hozták a sittet Budára, később viszont lakossági, kommunális hulladék is megjelent a Savoya Park mellett.

Az FKF szállította el végül a maradékot

A kommunális hulladékot a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt szállította el. A területen kb. 1000 köbméter építési hulladék, és 80-100 köbméter kommunális hulladék volt.

"A telek bejáratát lezárták, hogy elkerüljék egy hasonló szeméttelep kialakulását" - közölte Domonkos, hozzátéve: "Az FKF Rt. új munkarenddel - esti és éjszakai járőrözéssel - próbálja a XI. kerületi közterületek állapotát és tisztaságát megóvni."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.